Cheesecake raw vegan cu ciocolată

Cheesecake raw vegan cu ciocolată

Fetele de la totul despre raw au organizat în data de 5 iunie un expo cu de toate: ateliere de gătit, workshop-uri motivaționale și educative, o expoziție cu mulți producători și distribuitori de produse sănătoase. Eu am fost prezentă, bineînțeles, și am ținut un atelier de gătit raw în cadrul căruia am pregătit un cheesecake raw vegan cu ciocolată.

Cheesecake raw vegan cu ciocolată la pahar

Mi-a plăcut tare mult această zi pentru că am avut ocazia să întâlnesc oameni deosebiți din online cu care mă cunoșteam, dar nu ne întâlnisem niciodată fizic, am avut parte de un public numeros și aproape să nu ajungă cheesecake-ul, deee…, planurile de acas’ nu se potrivesc cu cele din târg și am plecat încărcată cu energie pozitivă și voie bună.

Prietenii de la Republica Bio m-au susținut cu o parte din ingrediente (ups, în ziua atelierului am uitat acasă uleiul de cocos și nici în rețetă nu era trecut), iar cheesecake-ul a fost decorat cu fistic delicios de la Mediteranea.

Sper să vă placă și vouă acest desert raw, așa că vă las rețeta mea de cheesecake raw vegan cu ciocolată mai jos.

Cheesecake raw la pahar

Cheesecake raw vegan cu ciocolată

Ingrediente:

Pentru crema de vanilie:

50 grame caju hidratat

50 ml apă

1-2 lingurițe suc de lămâie

1 păstaie vanilie

1 lingură îndulcitor lichid (prefer nectarul de cocos)

Pentru crema de ciocolată:

50 grame caju hidratat

50 ml apă

1-2 linguri îndulcitor lichid (prefer nectarul de cocos)

20 grame boabe de cacao decojite și mărunțite

1 linguriță pudră de karob

1-2 lingurițe suc de lămâie

1 păstaie vanilie

Pentru stratul crocant:

2 linguri fulgi de hrișcă

1 lingură făină de migdale

1 curmală Medjool (mare) mărunțită sau 4-5 curmale mici mărunțite

1 linguriță pudră de karob

20 grame boabe de cacao decojite și mărunțite

1 lingură îndulcitor lichid

1 lingură ulei de cocos topit

Preparare:

Pentru crema de vanilie punem toate ingredientele în blender și mixăm bine până se formează o pastă fină.

Pentru crema de ciocolată punem toate ingredientele în blender, mai puțin boabele de cacao mărunțite, mixăm până se formează o pastă fină, apoi adăugăm boabele de cacao și omogenizăm cu pasta.

Stratul crocant îl obținem amestecând bine toate ingredientele într-un bol.

Într-un pahar punem un strat crocant, apoi stratul de vanilie, alt strat crocant și la final crema de ciocolată. Decorăm cu bucăți din boabe de cacao sau cu orice altceva dorim.

Din cantitățile acestea ies 5 porții în pahare mici de 100 ml (ca cele din imagini).

Cheesecake raw vegan cu ciocolată 2

Cheesecake raw vegan cu ciocolată și nectar de cocos

Cheesecake raw vegan cu ciocolată

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Cheesecake raw vegan cu ciocolată
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

Un gând despre “Cheesecake raw vegan cu ciocolată”

Lasă un comentariu