Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ciuperci pleurotus în sos de vin

Ciuperci pleurotus cu sos de vin

Sunt o mare fană a ciupercilor, dar recunosc că aceste ciuperci pleurotus le-am cam ocolit. De când mi-a făcut mama o porție gustoasă de ciuperci pleurotus în vin nu am rezistat tentației de a le cumpăra. Pe lângă clasica sotare a lor cu sare, piper și usturoi, îți recomand și această rețetă vegană cu ciuperci pleurotus.

Ciuperci pleurotus cu sos de vin si rosii

Beneficiile ciupercilor pleurotus

Se spune despre ciupercile pleurotus că sunt antitumorale, antiimflamatoare, antibiotice și scad nivelul de colesterol din sânge. Sincer, nu am niciun dubiu, în general legumele și fructele au o serie de proprietăți mai mult decât benefice organismului uman, așa că pentru mine nu există niciun motiv să nu le consum.

Se mai spune despre ciupercile pleurotus că ajută în activitatea unor enzime antioxidante și astfel se reduce stresul oxidativ, stres care poate avea o mulțime de factori declanșatori.

Pot fi mai greu de digerat, dar nu toate persoanele au probleme cu digestia ciupercilor, însă pentru a fi siguri că nu greșiți, le puteți fierbe înainte. Sunt un tip de ciuperci foarte consistente și cu o textură cărnoasă și sunt foarte potrivite în dietele de slăbire.

Dacă vă plac ciupercile, nu ocoliți pleurotus pentru că sunt gustoase, dacă le asezonați delicios.

Usturoi si cimbru verde

Ciuperci pleurotus cu sos de vin

Ingrediente:

500 grame de ciuperci pleurotus

200 grame de roșii decojite și tăiate cuburi

1 praz

1 căpățână de usturoi

cimbru verde și uscat

sare, piper

50 ml vin roșu

Preparare:

Ciupercile pleurotus și prazul se spală, se taie bucăți și se înăbușesc cu puțină apă timp de 10 minute. Se adaugă roșiile, vinul roșu, cimbrul și sarea și se lasă la fiert până scad. La sfârșit puneți usturoiul mărunțit și încă puțin cimbru și stingeți focul. Mie personal îmi place să mă bucur de aroma usturoiului și de aceea îl las mereu ultimul. Se păstrează crud și aromat.

Ciuperci pleurotus cu sos de vin

Ciuperci pleurotus cu sos de vin rosu

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Ciuperci pleurotus cu sos de vin
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

Lasă un comentariu

Un gând despre “Ciuperci pleurotus în sos de vin”