Rețetă de Hummus, fin și rapid pregătit

Rețetă de Hummus, fin și rapid pregătit

Ce ar fi năutul dacă nu ar exista hummusul? Cu blenderul de mare viteză Optimum 9200A am pregătit rapid o rețetă de hummus fin și delicat, așezat bine, bine în castron. Întotdeauna când prepar rețeta de hummus am grijă să nu pun foarte multe lichide, boabele le scurg bine, pentru că îmi place să aibă o consistență mai fermă. Și mare noroc am că pot să fac hummusul fin, dar ferm, datorită lui Optimum 9200A.

hummus-optimum-9200a-2

Beneficii din hummus

Din această rețetă de hummus obții numai beneficii. Năutul conține 8,9 grame de proteine pe 100 grame, mangan, cupru, folați și fibre care ajută digestia. Uleiul de măsline trebuie să fie un ulei bun, obținut prin presare la rece și dintr-o sursă sigură. Uleiul de măsline ajută ficatul și bila la drenare și este și laxativ.

Pasta de tahini este o minunăție pentru noi datorită calciului și cuprului în cantități considerabile, a proteinelor, a fierului, care se asimilează cu ajutorul vitaminei C, conținută de lămâie.

reteta-hummus-optimum-9200a

Știai că…

… în Grecia rata bolnavilor de inimă sau de cancer este cea mai mică? Să fie uleiul de măsline, să fie dieta mediteraneană atât de plină de beneficii și de alimente sănătoase?

O mică precizare înainte de a ne apuca de rețetă: înainte pregăteam hummusul cu ajutorul robotului de bucătărie și tânjeam mereu după acea consistență extrem de fină întâlnită în restaurante libaneze. Nu o obțineam niciodată, doar în cazul în care plusam cu cantitatea de lichid, dar nu vroiam un hummus prea lichid. Cu blenderul Optimum 9200A pot să mă joc așa cum vreau eu. Și fără să stau prea mult în bucătărie. 🙂

hummus-optimum-9200a

Hummus pregătit cu Optimum 9200A

Ingrediente:

400 grame năut fiert

40 grame tahini (pastă de susan)

40 ml ulei de măsline obținut prin presare la rece

40 ml suc de lămâie

Preparare:

Toate ingredientele se pun în blender și se mixează bine în jur de maxim 1 minut.

Cum am procedat?

Am pornit pentru 10-20 secunde pe funcția Slow pentru a permite amestecare ingredientelor, apoi în jur de 30-40 secunde pe funcția Fast. În timpul mixării m-am folosit de temper (ustensilă de împins ingredientele în vasul de mixare) pentru a ajuta la mixarea tuturor ingredientelor.

Consistența hummusului este una fermă, nu este lichid. Boabele de năut au fost scurse, iar ingredientele lichide nu au fost în cantitate mare. Dacă vreți un hummus mai moale, mai fluid, puteți opri din apa în care au fiert boabele și adăugați treptat la mixare, până obțineți consistența dorită.

Hummus love!

reteta-de-hummus-la-blender-de-mare-viteza-optimum-9200a

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Rețetă de hummus fin și rapid pregătit
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)