Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

La mulți ani, dragă cititorule! Bine ai venit pe blogul meu, te încânt la început de an cu o supă cremă de ciuperci cu iz exotic. Majoritatea prepară supa cremă de ciuperci cu smântână clasică, însă eu am vrut o supă vegană de ciuperci cu o dulceață discretă de lapte de… cocos. Ce zici? Pare interesantă?

Supă cremă de ciuperci

Bineînțeles că puteam să optez să adaug smântână de caju în supă, însă am fost tentată să dau alt gust supei și să te port cu gândul în țările calde, unde nucile de cocos fac plajă de sub frunzele cocotierului, iar ardeii chili se înroșesc în razele fierbinți ale soarelui. Ce-i drept, îmi este cam dor de vară și mă gândesc intens la ea, însă acum mă încălzesc cu o supă fierbinte de ciuperci și aștept cuminte primăvara, și apoi vara care vine cu multe bunătăți pentru noi. Tu la ce te gândești acum?

Hei! Cineva mic și pufos a venit să-mi aducă gândurile din țările calde și s-a cuibărit discret pe mâna mea dreaptă, iar pentru a scrie acest articol fac eforturi mari pentru a nu o deranja prea mult. Vrei să o cunoști? Este vedeta untului de arahide.

Supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:

500 grame ciuperci champignon albe sau brune

200 ml lapte de cocos

100 grame praz

100 grame țelină rădăcină

2 căni de apă

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță usturoi granulat sau 6-8 căței de usturoi

½ linguriță piper sichuan sau piper obișnuit

un praf de chili

sos de soia sau sare, după gust

½ linguriță mix de „7 Taste Chili Powder” (conține 70% boia picantă sau chili, 14% susan alb semințe, 6% coajă rasă de portocală, 3% piper, 3% sare, 4% pudră de lemn dulce)

Preparare:

Într-un vas se pun 2 căni de apă la fiert, iar când apa dă în clocot se pun ciupercile, țelina tăiată cuburi și prazul tocat și se lasă la fiert pentru 10-15 minute. Înainte de a stinge focul se adaugă laptele de cocos și se lasă totul la fiert pentru încă 2-3 minute. La final adăugăm toate condimentele și potrivim gustul cu sos de soia sau sare, apoi se mixează supa în blenderul cu vas sau cu ajutorul celui de mână. Dacă alegi să pui în supă usturoi crud, pune-l în vasul de mixare.

Recomandare:

Încearcă mixul meu de condimente „7 Taste Chili Powder” pentru că are un gust deosebit și exotic. Îl poți folosi atunci când prepari supe, grill-uri de legume, mâncăruri la cuptor sau pentru stir fry (tras rapid în tigaia încinsă). Eu l-am achiziționat dintr-un magazin din afară, însă este foarte ușor de făcut dacă respecți proporțiile, spre exemplu pentru 50 grame:

  • 70% boia picantă sau chili
  • 14% susan alb semințe
  • 6% coajă rasă de portocală
  • 3% piper
  • 3% sare
  • 4% pudră de lemn dulce.

Supă vegană de ciuperci

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Supă cremă de ciuperci
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu