Beautiful summer dream – Trio de vară: mentă, caramel și ciocolată

În nebunia zilelor toride de vară tânjim după răcoarea dimineților senine, ne dorim un bronz de caramel și așteptăm nopțile lungi și vesele să le petrecem în compania celor dragi. Nu știu dacă v-ați dat încă seama, dar am împletit trei din cele mai frumoase dorințe ale noastre care ies la iveală printre razele arzătoare ale soarelui: rece, bronz și voioșia nopților întunecate de vară.

Trio cakeAm venit de la piață cu un buchețel de frunze de mentă, am intrat în bucătărie, am răscolit sertarele pline de surprize, m-am pus pe treabă și am obținut un trio perfect de vară: mentă, caramel și ciocolată. Menta este răcoarea dimineții, caramelul este bronzul perfect pe care ni-l dorim, iar ciocolata ne transpune noaptea târziu și ne bucură de fiecare dată.

Trio cakeDin 150 grame de nuci decojite și 9 curmale fără sâmburi, că doar atât am mai găsit prin setare, amestecate puternic la un blender sau un robot de bucătărie (chopper, spre exemplu) rezultă un amestec dulce pe care îl folosim astfel: o jumătate din preparat se amestecă cu o linguriță de pudră de lucuma și puțină apă cât să se formeze o pastă tartinabilă, iar cealaltă jumătate de amestec de nucă și curmale măcinate se omogenizează cu 2 lingurițe de cacao, oleacă de apă și conținutul unei păstăi de vanilie.

Și acum să trecem la adierea de dimineață: 50 de grame de caju înmuiat cam 6-8 ore înainte în apă, un pumn de frunze de mentă zăpăcite printr-un jet de apă, 2 linguri de ulei de cocos, o linguriță de miere și un vârf de cuțit de spirulină pulbere, amețite bine la blender până strigă: Vreau să mă întind! Și atunci am obținut pasta perfectă. Dacă nu e chiar perfectă, mai adăugați puțină apă.

Cele trei amestecuri se întind rând pe rând și se lasă la congelator pentru aproximativ o oră.

Trio cakePentru că fiecare din noi caută un moment perfect în fiecare zi, pentru că uneori dorim să ne aflăm în alt loc decât unde suntem acum, pentru că am vrea ca unele nopți să nu se mai termine niciodată și pentru că sănătatea are gust, vă îndemn cu dragă inimă să încercați acest desert și să evadați în trei locuri deodată: într-o dimineață rece de vară, pe o plajă însorită învăluiți de soare și în inima unei nopți frumoase pe care o purtați mereu în suflet. Și sunt sigură că fiecare din voi o are bine ascunsă. 🙂

Enjoy the summer!

Trio cake

P.S.: pentru că probabil sunteți curioși în legătură cu lucuma și spirulina, rămâneți pe aproape să le descoperiți beneficiile în articolele viitoare.

 

Lasă un comentariu