Brioșe vegane cu făină proteică

Brioșe vegane cu făină proteică

Bucătăria vegană este minunată, mai ales când ai ocazia să te joci cu ingredientele și să obții brioșe vegane mega delicioase. De ce spun asta? Pentru că am primit spre testare din gama Organica și le-am transformat în aceste minunate brioșe vegane.

Produse My Protein

Produsele My Protein sunt de o calitate bună, sunt aprobate de Vegetarian Society și Soil Association Organic, iar cei interesați de pudre proteice naturale pot găsi varietate în gama Organica. Te las pe tine să explorezi și să găsești produsele preferate, eu deja am făcut o pasiune pentru făina freekeh denumită și farik  sau frik, care este bogată în proteine și în fibre.

Făina freekeh este obținută din grâu recoltat când este verde, apoi prăjit și măcinat, având un gust diferit de făina clasică. Freekeh are un indice glicemic mic (43) și astfel conferă sațietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Sper să-ți placă rețeta de mai jos în care am folosit făina freekeh, brioșele vegane sunt foarte gustoase și potrivite pentru o gustare de prânz alături de un energizant.

Brioșe vegane cu făină proteică

Ingrediente:

Pentru brioșe:

100 grame făină albă (am folosit durum)

50 grame

50 grame

120 grame zahăr cocos

150 ml lapte vegetal (am folosit lapte de soia)

100 grame ulei de cocos topit

2 lingurițe praf de copt bio

1 linguriță extract de vanilie

un praf de sare

Pentru cremă:

100 grame caju deja hidratat (caju uscat pus la hidratat absoarbe apă aproximativ greutatea lui, adică 50 grame caju uscat ajunge să cântărească aproximativ 100 grame după hidratare și scurgere)

80 grame îndulcitor lichid (am folosit sirop de arțar)

50 grame topit

40 ml lapte vegetal (soia)

1 linguriță extract de vanilie

Preparare brioșe vegane:

Cuptorul se încinge la 180°C cât timp pregătiți compoziția pentru brioșe.

Compoziția pentru brioșe se obține astfel: într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate, adică toate cele 3 tipuri de făină, zahărul, praful de copt și sarea, cu ajutorul unui tel, apoi se adaugă ingredientele umede: laptele vegetal, uleiul de cocos topit și vanilia și se amestecă bine până la omogenizare.

Compoziția se toarnă în forme de brioșe (eu am folosit forme mai adânci și am copt 5 brioșe din compoziția obținută), se așează pe o tavă și se dau la cuptor la 180°C pentru aproximativ 45 minute, astfel: 25 minute la 180°C coacere intensivă (aer de sus) plus încă 20 minute la 180°C coacere convențională(aer de sus și de jos).

Vom știi că sunt gata folosind proba scobitoarei: când înțepați o brioșă, scobitoarea trebuie să iasă curată, fără urme de aluat umed.

De ce am procedat astfel (2 tipuri de coacere)? Pentru a obține o crustă deasupra și pentru a stimula creșterea lor prin ventilația de sus a cuptorului, în prima parte de coacere.

Atenție! Cuptoarele sunt diferite la caracteristici, așa că vă recomand să urmăriți cu atenție brioșele cât timp se coc, mai ales spre partea de final.

Crema pentru ornat:

Toate ingredientele se pun într-un blender de mare viteză și se mixează până se obține o cremă fină. Pentru a urna brioșele, crema trebuie să stea în jur de 30 minute la frigider pentru a se întări.

Fueled by My Protein!

 

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Brioșe vegane cu făină proteică
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasă un comentariu