Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Cheesecake raw vegan cu vanilie

Cheesecake raw vegan cu vanilie și bază crocantă

De ceva timp trec printr-o experiență „frumoasă” numită viața fără frigider. Ei bine nu e chiar atât de drăgălaș să trăiești fără frigider dacă nu ai măcar un beci în dotare. Atunci când eram mici și mergeam la bunici, eu nu am văzut că ei să aibă vreo cutie d-asta de scoate fiori și-ți betonează alimentele. Păstrau alimentele în beci, cratița cu mâncare a doua zi era deja goală, iar în cazul în care mai rămânea o porție-două, mamaie o ținea pe treptele beciului rece și întunecat și rezista cu brio vreo două zile.

Cheesecake raw vegan cu vanilie și bază crocantă

Ce-i drept ei nu mergeau la piață, ci își culegeau propriile roade, roade care dacă erau din abundență ajungeau și în borcane la conservat, DA!!! Nu în coșul de gunoi cum se întâmplă azi. Atunci când găteau vreo vietate (să-mi fie cu iertare oameni dragi, nici eu nu mai mănânc vietăți), căci asta era realitatea lor și a mea pe acea vreme, mai împărțeau și celor nevoiași câte un blid de mâncare. Oare câți dintre noi mai fac asta? Câți dintre noi mai știu să ofere din iubirea lor și celorlalți?

Trec la realitatea mea de acum și vă spun că m-am simțit nevoită să-mi improvizez un cheesecake raw vegan fără a fi nevoie să-l pun la rece, ci doar să-l savurez alături de un ceai bun. Sper să-ți placă rețeta mea și să o oferi cuiva drag sau unei simple persoane care ar dori să o guste.

Cheesecake raw vegan cu vanilie și merișoare

Cheesecake raw vegan cu vanilie și bază crocantă

Ingrediente:

Pentru cremă:

50 grame caju hidratat minim 8 ore

50 ml apă

1 linguriță suc de lămâie

1-2 lingurițe de îndulcitor lichid (eu folosesc nectar de cocos)

pastă de vanilie sau conținutul unei jumătăți de păstaie

Pentru baza crocantă:

30 grame fulgi de hrișcă (3 linguri)

15 grame de îndulcitor lichid (aproximatix 1 lingură)

10 grame fulgi de cocos (1 lingură)

30 grame merișoare deshidratate, pentru un strat interior și pentru ornat

Preparare:

Cajuul hidratat împreună cu cei 50 ml apă se mixează bine la blender până se obține o cremă fină, se adaugă sucul de lămâie, îndulcitorul lichid și vanilia și se omogenizează mixând la blender.

Baza crocantă se obține amestecând fulgii de hrișcă cu fulgii de cocos într-un castron, se adaugă nectarul de cocos și se amestecă bine până se leagă fulgii între ei. Atenție, nu-i zdrobiți.

Într-un recipient (pahar de vin sau într-un castronel transparent pentru înghețată) puneți un strat generos din baza crocantă și mai păstrați un pic pentru ornarea cheesecake-ului deasupra, așezați un strat de merișoare deshidratate, apoi turnați crema de vanilie. Deasupra ornați cu amestecul crocant rămas și merișoare.

Poftă la savurat!

Cheesecake raw vegan cu vanilie

Lasă un comentariu