Ciorbiță cu legume de vară
Știu că vara îți fac cu ochiul salatele, preparatele simple și cam fugi de cele calde, că doar afară e și așa destul de cald. Dar ai refuza o ciorbiță de legume de vară servită la temperatura camerei și preparată în doar 10 minute?
Exceptând supa cremă unde avem un ingrediente de bază și restul vin în completarea lui, mie îmi plac ciorbițele pline de legume, zeama lungă nu prea mă tentează. Așa că am pus de o ciorbiță bogată în legume, acrită cu suc de lămâie și parfumată cu mărar proaspăt de grădină.
Pentru că nici eu nu aveam timp înainte, dar de când pun preț pe ceea ce mănânc și acord mai multă importanță ingredientelor, iată că o ciorbiță nu trebuie fiartă până când legumele se pierd în zeamă, ci doar atât cât să-și păstreze din savoare și prospețime, iar atunci când le mesteci să le simți crocante. 10 minute pentru spălat și tăiat legumele, iar între timp fierbe și apa, și încă 10 minute pentru prepararea ciorbiței. Ce zici? Este greu? Piața o faci în drum spre casă și te-ai scos și cu legume proaspete.
Ciorbiță cu legume de vară
Ingrediente:
3 roșii de aproximativ 350 grame
200 grame de dovlecel
200 grame de fasole galbenă teci
2 cepe de aproximativ 130 grame
50 grame de morcov
50 grame de boabe de mazăre verde
câteva fire de mărar
suc de lămâie
1,5 litri de apă
Preparare:
Se pune apa la fiert și când a dat în clocot se adaugă fasolea galbenă tăiată bucăți, se lasă la fiert 5 minute, iar apoi se adaugă restul de legume tocate, mai puțin roșiile. După alte 5 minute adăugați și roșiile și stingeți focul. Potriviți de sare, acriți cu suc de lămâie după gust și adăugați și mărarul tocat mărunt.
Poftă de vară!