Despre mine

Numele meu este Alexandra, sunt vegetariană din 2012 și am pornit această experiență de viață numită AromaVerde din dorința de a împărtăși cu ceilalți universul numit Natură și de a descoperi împreună minunățiile acestuia.

Alexandra

Totul a pornit de la sora mea, care de ceva timp nu mai mânca deloc carne, s-a potrivit și cu sărbătorile Pascale și cu faptul că eram acasă într-un mini concediu și petrecându-mi timpul cu ea, am consumat amândouă aceleași alimente. Am revenit la serviciu și, din obișnuință, pe farfuria cu mâncare servită la cantină se regăsea carne, alături de o garnitură vegetală. Am mâncat tacticos garnitura, m-am uitat spre felul de mâncare din carne și în acel moment nu am mai simțit nevoia de a mai mânca ceva din carne.

A urmat o lungă perioadă de experiențe culinare, de simțăminte, de exteriorizări, de încercări de a împărtăși vegetarianismul cu cei apropiați, de descoperiri, de îndoieli, de haos culinar și de lupte crâncene, uneori, cu miresmele bucătăriilor în care se gătea carne.

De la covrigi serviți la micul dejun alături de o cafea cu lapte, de la minunații cartofi prăjiți cu o salată asortată serviți în diverse localuri, unde vegetarienii sunt un fel de extratereștri, la o multitudine de bunătăți, așa cum spunea bunica mea, precum quinoa, hrișcă, mei, linte de toate culorile, năut, fasole din toate culturile lumii, psyllium, ovăz, susan, in, cânepă, kale, avocado, kafir, galangal, cocos, durian, papaya, garam masala, turmeric, coriandru și tot așa, că undeva trebuie să mă opresc, acesta este drumul meu care tot continuă. 🙂

Să fii vegetarian este ceva ce se abate de la legile naturii, paradoxal vorbind, și spun asta pentru că românii nu sunt obișnuiti cu acest cuvânt. Lumea se uită ciudat, te întreabă: Dar tu ce mănânci? Păi și te saturi? , încep să-ți dea tot felul de sfaturi legate de sănătate și de cât de importante sunt proteinele din corp, ești subiect pentru diverse glume, ești ironizat, ești exclus pentru simplul motiv: Păi dacă vine la noi eu ce să-i gătesc?

Oameni dragi, a fi vegetarian sau vegan sau raw vegan este o opțiune personală, nu contrazice cu nimic convingerile celorlalți despre viață, nu jignește, nu cauzează moralului, nu devalorizează. Cea care bagatelizează este mintea umană care urzește încontinuu ițe spinoase fără să fi cunoscut vreodată îndeaproape acest stil de viață, care respinge fără să încerce, care blamează fără să dovedească, care fuge pentru că nu știe.

Am fost plăcut surprinsă cum prieteni apropiați au fost încântați de ceea ce am bucătărit pentru ei, de câte ingrediente delicioase oferă natura și de simplitatea preparării lor.

Așa că dragii mei, vă invit să vă lăsați simțurile să fie surprinse de o avalanșă nebănuită de arome, de gusturi și de culori, aici, pe AromaVerde.ro.

Lasă un comentariu