Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Mâncare de ștevie și spanac

Mâncare de ștevie și spanac

După ciorba de ștevie trebuia să urmeze și o mâncare bună de ștevie și spanac. V-am mai spus că trebuie să profităm de toate verziturile de primăvară? Dacă nu ați făcut-o, mai este timp, piața abundă de verde. Off, așa de mult îmi place primăvara…

Mâncare de ștevie și spanac

În fiecare zi servesc ceva verde în farfurie: fie o salată bună de grădină, fie ceapă verde, ori o salată delicioasă de spanac crud, mult usturoi verde, se știe, sau orice altă verzitură comestibilă. Au fost ani când n-am știut să mă bucur de toate bunătățurile naturii, însă acum nu mai ratez absolut nimic.

Dacă stau bine să mă gândesc și nici nu cred că am o preferință în materie de verde, pentru că îmi plac toate verdețurile. Mai am eu mici scăpări, cum ar fi coriandrul verde sau tarhonul verde, însă încerc pe cât posibil să le integrez, mai ales că sunt culturi care gătesc cu ele așa cum gătim noi cu pătrunjelul și leușteanul. Mmmm, leușteanul! și pe el l-am adoptat cu mulți ani în urmă. Doamne ce mă mai supăram când punea mama leuștean în ciorbă. Si borșu!!! Mătușa mea, moldoveancă blajină, făcea cel mai bun borș din tărâțe. Da’ pe vremea aia nu îl apreciam, deși îi urmăream fiecare etapă din prepararea lui și eram fascinată de dedicarea ei și răbdarea în a potrivi cantitățile. Cam tot ce făcea ea în bucătărie era ca un ritual pentru mine, ceva cum greu mai întâlnești astăzi. Mâncarea era o cinste și era recunoscătoare pentru fiecare îmbucătură. Plus că făcea cei mai buni cozonaci!

Hai să-ți prezint mâncărica mea.

Stevie si spanac

Mâncare de ștevie și spanac

Ingrediente:

500 grame de ștevie

500 grame de spanac

100 grame de pastă de roșii (se poate și mai puțin, în funcție de cât de mult îți place)

6-8 fire de ceapă verde

2 linguri de pastă de ardei roșu sau un ardei roșu

1 lingură ulei de măsline

sare, piper, boia dulce după gust (eu am folosit în loc de piper un mix de condimente cu gust de piper, l-am găsit la supermarket)

Preparare:

Spanacul și ștevia se spală, se toacă (la ștevie am îndepărtat nervura din mijloc), apoi se opăresc timp de maxim un minut.

Într-o tigaie puneți uleiul la încins, puneți ceapa verde tocată mărunt și o căliți maxim un minut, după care adăugați spanacul și ștevia opărite. Le lăsați pe foc 1-2 minute, puneți pasta de roșii, pasta de ardei (în cazul în care nu aveți pastă de ardei, ardeiul roșu tocat mărunt se călește împreună cu ceapa), sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se lasă pe foc pentru încă 2-3 minute. După preferințe, mai puteți lăsa mâncarea pe foc pentru a-i scădea sosul.

Poftă de verde!

Mancare de stevie si spanac

Mancare de stevie, spanac

Lasă un comentariu