Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Pachețele de primăvară

Pachețele de primăvară

Deși este iarnă, nu văd nimic nepotrivit în a pregăti niște pachețele de primăvară. Că doar după iarnă vine primăvara. Cu puțin timp în urmă vă povesteam despre varza chinezească sau pak choy și sper că n-ați uitat despre ce vorbeam atunci, pentru că repetăm un pic figura cu trasul la tigaie a verzei.

Pachețele_primăvarăAtunci când prindeți un mănunchi verde de varză chinezească, puneți deoparte câteva frunze pentru a vă răsfăța un pic cu o rețetă super simplă de pachețele de primăvară. Nu aveți nevoie decât de câteva foi de orez, frunze de pak choy, niște buchețele de broccoli, un morcov mititel, ciuperci shiitake sau de care vă plac vouă mai mult, usturoi, chili și sos de soia.

Pachețele de primăvară și usturoiFrunzele de pak choy se taie pe lung și se aruncă într-o tigaie cu ulei de susan încins bine, azvârliți și buchețele de broccoli și timp de 1 minut amețiți-le bine, adăugând și sos de soia. Ciupercuțele le feliați subțire și le perpeliți și pe acestea 2-3 minute în ulei de susan și sos de soia. Între timp, tăiați morcovul în fâșii foarte subțiri și pregătiți puțină apă pentru a înmuia foile de orez.

Pe pachetul de foi de orez scria că foaia de orez se umezește timp de 15 secunde. Puteți să o scufundați pentru câteva secunde în apă și optim de folosit este când va fi moale, dar încă să se simtă puțin rigiditatea acesteia. În timp ce o manevrați, apa va pătrunde în foaie și o va înmuia mai mult.

Compoziție pachețeleAvând câte o foaie de orez pregătită, așezați în mijloc fâșii subțiri de morcov, ciupercuțe, broccoli și varză chinezească, usturoi și împachetați cu grijă foaia de orez ca pe o sărmăluță, dar fără a îndesa capetele acesteia, dacă obișnuiți să faceți acest lucru la clasicele sarmale.

Pachețele de primăvară și chiliPachețelele de primăvară le puteți servi așa cum le-ați pregătit, alături de un sos de soia și chili, sau le puteți prăji la foc iute într-o baie de ulei până devin aurii. Eu n-am mers pe nici una din sugestii, ci le-am perpelit foarte ușor într-o lingură de ulei de susan, cât să schimb consistența foii de orez.

Alături de un sos de soia și chili sunt extraordinare.

Lasă un comentariu