Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Porridge vegan

Porridge vegan

Pe principiul mai bine mai târziu decât deloc, am servit micul dejun pe la prânz. Asta pentru că uneori se mai îmtâmplă să plec în grabă de acasă și să nu am timp să mănânc. Când nu ai chef, timp sau chiar nu știi ce să îți gătești, merge și un porridge vegan servit la prânz sau dacă ai timp, chiar de dimineață.

Porridge vegan

Uneori mă întreb de ce fug de niște ingrediente sau rețete pe care nici măcar nu le-am gustat. Da, mi se întâmplă și în ziua de azi. Da’ nu-i bai, trece și asta. Tocmai sus numitul era pe listă. Fugeam de porridge ca dânsul de tămâie. Puteai să mă silești și nici că puneam gura pe așa ceva. Aia? Eu nu mănânc d-aia. Și pui doar apă? N-are gust, nu-mi place. Prefer fulgii mei de porumb cu lapte.

Nevoia te învață să apreciezi chiar și cele mai minimaliste mâncăruri. Un pahar de fulgi de ovăz cu apă fiartă a fost mai mult decât un mic dejun pentru mine. A fost cel mai bun porridge vegan mâncat vreodată. Și asta când Măria Sa nu servea ouă și brânză. Am trăit și fără ele și a fost chiar foarte bine.

Pentru un porridge vegan perfect trebuie să pui exact ingredientele care îți plac cel mai mult. Iar cei care spun că nu are niciun gust înseamnă că au uitat vreun ingredient.

Porridge vegan cu banană și scorțișoară

Porridge vegan

Ingrediente:

60 grame de fulgi de ovăz

150-200 ml apă fiartă

o mână de miez de nucă

1 banană

un praf de scorțișoară

o linguriță de sirop de agave (sau alt îndulcitor preferat)

Preparare:

Peste fulgii de ovăz se toarnă apa fiartă, se lasă câteva minute să absoarbă apa și să se răcească. Apoi se adaugă scorțișoara și îndulcitorul, se amestecă și deasupra se pune nuca și felii de banană.

Serviți cu plăcere!

Fulgi de ovăz, banană, scorțișoară, nucă

Porridge vegan cu banană