Salată proteică cu pesto verde și cucamelon

Salată proteică cu pesto verde și cucamelon

Probabil vă întrebați ce se află în această salată proteică, nu? Acel pepenaș drăgălaș pe numele lui cucamelon. Pe domnul cucamelon l-am întâlnit în grădina celor de la Ecokult și nu am ezitat nicio clipă să-l cunosc îndeaproape.

Salată proteică cucamelon

Cucamelonul este originar din America Centrală și are dimensiunea unui bob de strugure de masă. El este numit Sandiita de către spanioli, adică pepene verde în miniatură. Cucamelonul are un gust ușor citric, o combinație subtilă de castravete și limetă. Este atât de drăgălaș încât te gândești cât este de generoasă mama Natură cu noi și câte bijuterii sub formă comestibilă ne-a oferit nouă. Merită să-l încerci!

Cucamelon

Cucamelon secționat

Aport de proteine vegetale

Am pus în această salată un mix de proteine, provenind din surse diferite: cereale, leguminoase și nuci. Fiecare sursă de proteină vegetală în parte vine cu o serie de beneficii pentru noi.

Lintea fiartă conține 9 grame proteine per 100 grame, 8 grame de fibre, calciu, potasiu, folați, iar grâul spelta doar 5,5 grame proteine per 100 grame. Grâul spelta este bogat în potasiu și magneziu. Migdalele, pe lângă uleiurile conținute și carbohidrații complecși, are per 100 grame un conținut de 21 grame proteină. Împreună ne aduc un aport important de mangan în corp.

Minerale importante pentru organism

Manganul este folosit pentru combaterea osteoporozei, osteoartritei, în ajustarea sindromului premenstrual (SPM) și în anemii. Eu cred că este un aliat important pentru noi femeile, nu-i așa?

Calciul ajută la sănătatea oaselor și se absoarbe cu ajutorul vitaminei D. Fie vă expuneți constant la soare pentru producerea vitaminei D, fie vă îmbogățiți dieta cu alimente bogate în această vitamină. Expunerea la soare se face începând aproximativ cu ora prânzului și fără protecție solară, însă nu mai mult de 15 minute. Depășind acest timp riscați să vă alegeți cu arsuri pe piele.

Absorbția calciului poate fi inhibată de o serie de factori, precum: cafeaua în exces, cacao, alcoolul, fibrele insolubile și unele frunze verzi, datorită oxalaților.

Potasiul este un electrolit și datoria lui este să conducă impulsurile nervoase în organism. Pe lângă această atribuție, potasiul asistă și la contracția musculară, în digestie, în reglarea presiunii arteriale și a pH-ului.

Salată proteică cu linte și spelta

Salată proteică cu pesto verde și cucamelon

Ingrediente:

100 grame linte verde fiartă

100 grame grâu spelta fiert

50 grame cucamelon

50 grame rucola

50 grame kale

40 grame migdale crude zdrobite

2-3 linguri pesto verde din busuioc (rețeta aici)

suc de lămâie după gust

extra ulei de măsline, dacă simțiți nevoia

Preparare:

Într-un bol mare se pun frunzele verzi tocate sau rupte, după preferință, se adaugă lintea și grâul și se amestecă. Deasupra se presară migdalele zdrobite, cucamelonul întreg sau tăiat în două, pesto-ul de busuioc și sucul de lămâie, apoi amestecați bine.

 

Toate ingredientele verzi și proaspete folosite în această salată proteică provin din grădina Ecokult.

Salată proteică cu mult verde

Salată cu proteine vegetale și cucamelon

Proteine vegetale, cucamelon, rucola, kale

 

 

 

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Salată proteică cu pesto verde și cucamelon
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasă un comentariu