Smoothie cu dovleac și cocos
Nu cred că mai este un secret că mie îmi place combinația de dovleac plăcintar și nucă de cocos, așa că dacă tot este vremea dovleacului am zis să pun de un smoothie cu dovleac și cocos numai bun de savurat cu gândul la weekend și la plimbările din parc prin frunzișul adunat pe alei. Da, căci pentru asta mi-am rezervat weekendul!
Am descoperit savoarea dovleacului și a laptelui de cocos într-o supă delicioasă, nicidecum într-un smoothie, însă pentru că tot timpul îmi e poftă de acele latte-uri din cafenele unde abundă frișca și toate aromele folosite sunt înghesuite în sticle și nici nu știu ce naiba scrie pe etichetă (da, problema mea eternă cu etichetele!), am zis că mai degrabă îmi pun pofta în cui și îmi fac eu singurică un smoothie de mă ling pe degete. Și iată-l!
Smoothie cu dovleac și cocos
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal (eu am făcut laptele din 2 linguri fără vârf de semințe de cânepă și 250 ml apă)
150 grame de dovleac plăcintar copt (înainte de coacere cântărea 250 grame)
1 linguriță de îndulcitor lichid (am folosit nectar de cocos, însă este opțional, depinde cât este de dulce dovleacul)
100-150 ml lapte de cocos din conservă ținut la frigider câteva ore într-un vas ceramic (se separă pulpa și uleiul de apa conținută de conservă) + opțional 1 linguriță de îndulcitor lichid
un praf de scorțișoară
un praf de nucșoară
pastă de vanilie sau băț de vanilie
Preparare:
Se pun laptele vegetal și dovleacul copt în blender și se mixează bine. Gustăm și dacă este nevoie de dulce punem îndulcitorul, praful de scorțișoară și de nucșoară, vanilia și mixăm pentru omogenizare.
Din laptele de cocos pus la frigider fie facem frișcă (în rețeta de aici găsești modul de preparare), fie îl omogenizăm bine bătându-l cu telul (alegerea mea) și cu o linguriță de îndulcitor lichid (opțional), dar nu înainte de a aduna doar partea solidă din vas, apa se aruncă sau se folosește la altceva.