Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Smoothie cu dovleac și cocos

Smoothie cu dovleac și cocos

Nu cred că mai este un secret că mie îmi place combinația de dovleac plăcintar și nucă de cocos, așa că dacă tot este vremea dovleacului am zis să pun de un smoothie cu dovleac și cocos numai bun de savurat cu gândul la weekend și la plimbările din parc prin frunzișul adunat pe alei. Da, căci pentru asta mi-am rezervat weekendul!

Smoothie cu dovleac și cocos

Am descoperit savoarea dovleacului și a laptelui de cocos într-o supă delicioasă, nicidecum într-un smoothie, însă pentru că tot timpul îmi e poftă de acele latte-uri din cafenele unde abundă frișca și toate aromele folosite sunt înghesuite în sticle și nici nu știu ce naiba scrie pe etichetă (da, problema mea eternă cu etichetele!), am zis că mai degrabă îmi pun pofta în cui și îmi fac eu singurică un smoothie de mă ling pe degete. Și iată-l!

Dovleac copt, nectar cocos, condimente

Smoothie cu dovleac și cocos

Ingrediente:

250 ml lapte vegetal (eu am făcut laptele din 2 linguri fără vârf de semințe de cânepă și 250 ml apă)

150 grame de dovleac plăcintar copt (înainte de coacere cântărea 250 grame)

1 linguriță de îndulcitor lichid (am folosit nectar de cocos, însă este opțional, depinde cât este de dulce dovleacul)

100-150 ml lapte de cocos din conservă ținut la frigider câteva ore într-un vas ceramic  (se separă pulpa și uleiul de apa conținută de conservă) + opțional 1 linguriță de îndulcitor lichid

un praf de scorțișoară

un praf de nucșoară

pastă de vanilie sau băț de vanilie

Preparare:

Se pun laptele vegetal și dovleacul copt în blender și se mixează bine. Gustăm și dacă este nevoie de dulce punem îndulcitorul, praful de scorțișoară și de nucșoară, vanilia și mixăm pentru omogenizare.

Din laptele de cocos pus la frigider fie facem frișcă (în rețeta de aici găsești modul de preparare), fie îl omogenizăm bine bătându-l cu telul (alegerea mea) și cu o linguriță de îndulcitor lichid (opțional), dar nu înainte de a aduna doar partea solidă din vas, apa se aruncă sau se folosește la altceva.

Smoothie cu dovleac copt și cocos

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Smoothie cu dovleac și cocos
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasă un comentariu