Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Sorbet de ananas cu mentă și lime

Sorbet de ananas cu mentă și lime

Iced summer taste! Ce poate fi mai bun pe timp de vară decât un sorbet de fructe? Iar când este unul fresh ca sorbetul de ananas cu mentă și lime, totul este perfect. Să vă mai spun că este un sorbet fără zahăr? Da, este o rețetă de sorbet făcut în casă și fără zahăr.

Sorbet de ananas cu mentă 2

Vara suntem tentați să apelăm la preparate reci pentru a ne răcori și cele mai multe dintre ele conțin o cantitate mare de zahăr, cum ar fi sorbetul. Personal, consider că fructele au suficient zahăr dacă sunt coapte bine și nu mai au nevoie de o îndulcire suplimentară, dar asta depinde foarte mult de gustul fiecăruia. Hei, dar ție cum îți place sorbetul?

În Brazilia, sucul de ananas se bea cu mentă, cam așa cum suntem noi obișnuiți să bem limonadă de lămâi cu mentă. Mi s-a părut o combinație foarte fresh și foarte bună, așa că am pus-o și eu în practică. Pentru sorbet am adăugat și sucul unei limete, iar gustul este incredibil de bun.

Tipsuri la cumpărături: căutați un ananas cât mai copt, coaja lui trebuie să fie galben-portocalie și să miroasă cât mai puternic. Ananasul este un fructe extrem de dulce, iar ce găsim în supermarketuri nu are nicio legătură cu realitatea. Fie apelați la baby ananas, fie mai căutați și în alte magazine.

Ananas, mentă și lime

Sorbet de ananas cu mentă și lime

Ingrediente:

400 grame de ananas curățat și tăiat cuburi

10-15 frunze proaspete de mentă

sucul de la 1 lime sau ½ lime (depinde de cât de fresh vreți să simțiți sorbetul)

Preparare:

Ananasul împreună frunzele de mentă și sucul de lime se blenduiesc bine, apoi se toarnă compoziția în cupa aparatului de făcut înghețată și se lasă aparatul pornit timp de 30 minute pentru a îngheța. Pentru o consistență mai fermă a compoziției, puteți să lăsați cupa aparatului la congelator timp de 1-2 ore.

Variante alternative :

  1. Înghețați ananasul și îl blenduiți împreună cu restul de ingrediente.
  2. Turnați smoothie-ul într-un recipient și îl dați la congelator. Este important să verificați la 15-20 minute consistența și să amestecați pentru a nu se forma ace de gheață.

Sorbet de ananas cu mentă și lime

Lasă un comentariu