Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Sparanghel cu dressing verde

Sparanghel cu dressing verde

Când vezi sparanghel la 9 lei buchetul nici nu mai stai pe gânduri și înfigi mâna în el, fugi direct la casă, îl plătești și într-o mare viteză ajungi acasă și dai cu el în tigaie. Sunt curioasă cum gătiți voi sparanghelul și dacă mai puneți alături de el și altceva. Între timp vă povestesc cum îmi place mie să-l gătesc.

Sparanghel cu dressing verde

Pentru că în grădina maică-mii se odihnesc sute de căpățâni de usturoi, am cules cu mărinimie câteva mai proaspete și le-am pus la păstrare la frigider pentru un meniu festiv. Am simțit eu că avea să se apropie acel moment special… la 9 lei buchetul. Când toată iarna te plimbi pe la rafturile din supermarketuri și vezi că sparanghelul nu scade sub 20 lei, nu e și păcat să-l ratezi acum pe final de sezon și la prețuri SF?

Dintre cele mai iubite plante, pătrunjelul și usturoiul sunt în top, adeseori mă certam cu mama că punea în ciorbă leuștean, și nu pătrunjel. Azi am încheiat acest topic pentru că în sfârșit îmi place și leușteanul. Dar tot pătrunjelul e preferatul meu! Așa că pentru acest minunat sparanghel am făcut un soi de gremolata (usturoi mărunțit, coajă de lămâie și pătrunjel tocat), doar că am înlocuit coaja cu zeama de lămâie și am adăugat puțin ulei de măsline.

Este o combinație fresh care sper să vă placă și vouă. Eu zic că nu există român să nu-i placă usturoiul, în primul rând!

Sparanghel, usturoi, patrunjel, lamaie

Sparanghel cu dressing verde

Ingrediente:

250 grame de sparanghel curățat și spălat

1 legătură de pătrunjel

2-3 căpățâni de usturoi proaspăt

2-3 linguri de ulei de măsline

sare după gust

2-3 linguri de suc de lămâie

piper proaspăt măcinat

Preparare:

Cele 250 grame de sparanghel sunt deja gata de pus în tigaie, adică partea lemnoasă am rupt-o și am pus-o la păstrare la frigider pentru o supă cremă de legume. Într-o tigaie non-aderentă cu un strop de ulei de măsline se trag la foc iute timp de 2-3 minute bucățile de sparanghel, se adaugă sare, piper proaspăt măcinat și 1-2 linguri de zeamă de lămâie.

În robotul de bucătărie cu lama în S se pun căpățânile de usturoi curățate, pătrunjelul tocat, sare, uleiul de măsline și sucul de lămâie rămase și se mixează până se mărunțesc.

Peste sparanghelul sotat se pune dressingul obținut și se servește cu poftă. Aștept părerile voastre!

Dressing verde cu pătrunjel și usturoi