Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Suc verde din kale, kiwi, mere și lime

Suc verde din kale, kiwi, mere și lime

Dacă este verde este viață, energie și fericire. Îmi plac sucurile verzi și îmi aduc aminte că prima testare de suc verde a fost din iarba de grâu, care este mai dulceag și un pic mai plăcut la gust decât cel din frunze de kale.

Suc din kale, măr, kiwi, lime

Zilele astea m-am gândit la o combinație care să fie verde, însă să fie dulce, în același timp puțin acrișoară și plină de nutrienți. Și că tot vorbim de nutrienți, hai să aflăm câte ceva despre minunățiile astea de le-am stors.

Frunzele de kale ajută la detoxifierea corpului, au rol antiinflamator în corp, sunt bogate în vitaminele K, A, C, B6, conțin mangan, cupru și calciu.

Kiwi ne menține pielea frumoasă cu ajutorul vitaminei C și previne apariția câtorva boli de inimă.

Merele, hmmm, nu degeaba-i vorba aceea: „un măr pe zi ține doctorul departe”. Sunt bogate în fitonutrienți care reglează nivelul de zahăr din sânge, conferă o senzație de sațietate datorită fibrelor și reduc colesterolul.

Limete, lime sau lămâi verzi, acelea micuțe și drăgălașe care au un gust deosebit sunt sursă de vitamina C, vitamină care întărește sistemul imunitar și protejează împotriva poliartritei inflamatorii. Și ieșind puțin din peisaj, încearcă să folosești sucul de lime pe cartofii dulci copți, pe legumele coapte la cuptor sau la fasolea în stil brazilian și spune-mi ce părere ai.

Suc presat la rece din kale, măr, kiwi, lime

Suc verde din kale, kiwi, mere și lime

Ingrediente:

6-8 frunze măricele de kale

3 kiwi

2 mere golden (trebuie să fie dulci, indiferent ce soi alegeți)

1 lime

Preparare:

Toate ingredientele spălate, curățate (unde este cazul) și tăiate astfel încât să încapă în storcător, se pun în cuva aparatului rând pe rând pentru a fi stoarse. Eu nu am un aparat electric, ci un storcător manual prin presare la rece pe care l-am cumpărat inițial pentru frunzele verzi, însă se pricepe foarte bine și la fructele zemoase.

Frunzele de kale le poți stoarce separat pentru a turna la final peste sucul auriu și a fuziona culorile, ca în pozele de mai sus.

Un mic secret: sucul de kale este ușor amărui, iar dacă nu ești obișnuit cu sucurile verzi concentrate, poți diminua cantitatea de frunze de kale.

Poftă de verde, poftă de viață!

#AlegSănătatea

Suc verde presat la rece

Suc prin presare la rece din kale, măr, kiwi, lime

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Suc verde din kale, kiwi, mere și lime
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)