Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Unt de arahide

Unt de arahide

Într-o zi ploioasă ce poate fi mai frumos decât să-ți parfumezi casa cu mireasmă de arahide rumenite la cuptor? Am zis să încerc să fac și eu celebrul unt de arahide, pentru că cele din comerț nu m-au ispitit deloc, deși recunosc că nu sunt o împătimită a acestui produs.

PisicaHaaa! Și ce-i mai trece omului prin cap în timp ce scrie. Și totuși i-am găsit o întrebuințare, adică mi-a venit o idee cum să-l fac mai atractiv pentru a fi servit, și de ce nu, într-un cadru festiv, adică de Crăciun. Gata, e pe lista rețetelor pentru Crăciun.

Dacă te gândești la cum poți prepara untul de arahide, n-are ce să fie complicat. Eee, da! Încăpățânatul ăsta de robot de bucătărie cu cei 800 W ai lui m-a cam supărat, ori dânsele arahide au fost cam zbicite și s-au lăsat greu de uns pe pâine sau pe ce vă place vouă să mâncați untul de arahide.

Borcan cu unt de arahideRăbdare

Da, scrie bine sus, răbdare. Coacerea arahidelor nu e ceva ieșit din comun, se bagă în cuptorul încins la 180° și se lasă până devin brun-aurii. Apoi se scot și dăm cu ele de azvârlita, așa aburinde cum sunt, în robotul de bucătărie cu lama în S. În timp ce sunt mixate, ele tind să se ridice pe pereții vasului de mixare, opriți și reluați operațiunea de câte ori este nevoie, până le mărunțiți bine. Apoi adăugați sare, puțin îndulcitor și puțin ulei, eu am pus și puțină apă, dar treptat, pentru a ușura mixarea și transformarea lor într-o cremă. Și până la urmă iese unt de arahide. Cu răbdare, principalul ingredient.

Pisica si linguritaCineva a mirosit ce se coace și nu a putut rata ședința foto, musai și cu degustare. Ea e Găbița, noua noastră copiliță, o dulceață pufoasă și curioasă, care nu rezistă prea mult în fața mâncării. Am descoperit de curând că îi place tofu, cel garnisit cu dovlecei la grătar. A dat iama în cadrul meu și mai să strice tot aranjamentul. Ce copilaș!

Unt de arahideAcum știu că untul meu de arahide are un fan declarat, dar voi? Vouă vă place acest unt de arahide?

Untul si pisica

Lasă un comentariu

Un gând despre “Unt de arahide”