Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Despre mine

Later edit:

În toată perioada cât am fost vegetariană, pentru ceva timp chiar și vegană, am descoperit o lume cu adevărat gustoasă. Am testat tot felul de condimente și de alimente. Sfecla a devenit un aliment preferat, iar florile de scorțișoară sunt vedetă în tartele cu fructe.

Pentru că din dieta vegetariană scoți un aliment consistent, carnea, cumva începi să compensezi prin căutări de gusturi și texturi. De fapt această rafinare de gusturi a avut loc mai mult în perioada veganismului. Simțeam nevoia să mănânc ceva ieșit din comun, cu un gust aparte.

Toată această perioadă a însemnat enorm de mult pentru mine. Am dobândit multe informații, experiențe frumoase de viață, workshopuri de gătit, prieteni noi, o cu totul altă lume.

Ce m-a făcut să revin la convențional? Nu știu. Pur și simplu am simțit nevoia să revin, totul s-a suprapus cu o perioadă grea din viața mea, și anume boala și moartea mamei mele.

Sunt recunoscătoare pentru această perioadă de veganism pentru că mâncarea mea are gust. Sunt dependentă de condimente felurite și de noi experiențe culinare.

La început de blog:

Numele meu este Alexandra și sunt vegetariană din 2012. Am pornit această experiență de viață numită AromaVerde din dorința de a împărtăși cu ceilalți universul numit Natură și de a descoperi împreună minunățiile acestuia.

Totul a pornit de la sora mea, care de ceva timp nu mai mânca deloc carne. S-a potrivit și cu sărbătorile Pascale și cu faptul că eram acasă într-un mini concediu. Petrecându-mi timpul cu sora mea, am consumat amândouă aceleași alimente. Am revenit la serviciu și, din obișnuință, pe farfuria cu mâncare servită la cantină se regăsea carne, alături de o garnitură vegetală. Am mâncat tacticos garnitura, m-am uitat spre felul de mâncare din carne și în acel moment nu am mai simțit nevoia de a mai mânca ceva din carne.

Experiențe culinare

A urmat o lungă perioadă de experiențe culinare, de simțăminte, de exteriorizări, de încercări de a împărtăși vegetarianismul cu cei apropiați. O perioadă de descoperiri, de îndoieli, de haos culinar și de lupte crâncene, uneori, cu miresmele bucătăriilor în care se gătea carne.

De la covrigi serviți la micul dejun alături de o cafea cu lapte, de la minunații cartofi prăjiți cu o salată asortată serviți în diverse localuri, la o multitudine de bunătăți, așa cum spunea bunica mea. Quinoa, hrișcă, mei, linte de toate culorile, năut, fasole din toate culturile lumii, psyllium, ovăz, susan, in, cânepă, kale, avocado, kafir, galangal, cocos, durian, papaya, garam masala, turmeric, coriandru și tot așa…

Să fii vegetarian

Să fii vegetarian este ceva ce se abate de la legile naturii, paradoxal vorbind, și spun asta pentru că românii nu sunt obișnuiti cu acest cuvânt. Lumea se uită ciudat, te întreabă: Dar tu ce mănânci? Păi și te saturi? Încep să-ți dea tot felul de sfaturi legate de sănătate și de cât de importante sunt proteinele din corp, ești subiect pentru diverse glume, ești ironizat. Ești exclus pentru simplul motiv: Păi dacă vine la noi eu ce să-i gătesc?

Oameni dragi, a fi vegetarian sau vegan sau raw vegan este o opțiune personală. Nu contrazice cu nimic convingerile celorlalți despre viață, nu jignește, nu cauzează moralului, nu devalorizează. Cea care bagatelizează este mintea umană care urzește încontinuu ițe spinoase fără să fi cunoscut vreodată îndeaproape acest stil de viață. Mintea respinge fără să încerce, blamează fără să dovedească, fuge pentru că nu știe.

Am fost plăcut surprinsă cum prieteni apropiați au fost încântați de ceea ce am bucătărit pentru ei, de câte ingrediente delicioase oferă natura și de simplitatea preparării lor.

Așa că dragii mei, vă invit să vă lăsați simțurile să fie surprinse de o avalanșă nebănuită de arome, de gusturi și de culori, aici, pe AromaVerde.ro.

vegetariana

Lasă un comentariu