Paste cu creveți și roșii uscate – idee de prânz la birou

A zis cineva paste cu creveți și roșii uscate? Da, îmi plac mâncărurile complicate, care necesită și timpi de pregătire mari, dar îmi plac și rețetele simple și rapide. Aceste paste cu creveți și roșii uscate sunt o rețetă foarte simplă. Această rețetă o puteți pregăti pentru masa de prânz la birou sau într-un weekend în care nu vreți să faceți prea multe.

Alături de aceste paste puteți adăuga o salată mare de frunze verzi sau o supă de legume și aveți un prânz la pachet excelent. Sper că v-am dat o idee bună de prânz sau chiar de cină, de ce nu. Sper ca simplitatea ingredientelor să vă inspire pe mai departe.

Am ales să folosesc paste fără gluten, însă se pot folosi orice fel de paste preferați. Mănânc orice fel de paste, chiar și cu gluten, însă îmi place să variez și să mă bucur și de alte gusturi.

Paste fara gluten cu creveti

Paste cu creveți și roșii uscate

Ingrediente:

225 grame creveți curățați și congelați (am folosit creveți de la Lidl)

100 grame paste uscate (am folosit paste din orez)

4 jumătăți de roșii uscate, în ulei

2 căței de usturoi

3-4 crenguțe de frunze de busuioc verde

1 lingură ulei de la roșiile uscate sau ulei pentru gătit

sare, piper

Preparare:

Creveții se decongelează și se sotează în ulei, apoi se adaugă roșiile uscate, sare și piper si se lasă pe foc până se rumenesc ușor.

Creveții își schimbă culoarea la gătit și prind ușoare accente portocalii, pulpa devenind albicioasă când este gătită.

Înainte de a opri focul se adaugă usturoiul mărunțit în mojar sau cu ajutorul unei prese, frunzele de busuioc și se lasă încă 1 minut pe foc.

În timp ce se gătesc creveții, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Pastele de orez folosite de mine s-au transformat în 200 grame după fierbere și scurgerea lor.

Când totul este gata, se pune pastele într-o farfurie, iar peste ele se pun creveții și se decorează cu frunze verzi de busuioc.

paste fara gluten din orez
Paste cu creveti și roșii uscate in ulei
paste fara gluten
Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Paste cu creveți și roșii uscate
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare

Lasă un comentariu