Cheesecake New York (rețetă vegetariană)

Ce să mai facem noi în astfel de vremuri? Un cheesecake New York cu topping de căpșune. Mă gândeam că la cât de delicios a ieșit și cum s-a potrivit acum să îl pregătesc înainte de sărbătorile de Paște, poate înlocui cu succes pasca tradițională.

Cheesecake New York

Cheesecake pentru masa de Paște

Vouă vă plac, în general, deserturile cu brânză? Eu sunt înnebunită după ele. Mai ales dacă vorbim de pască, de poale în brâu cu brânză dulce sau de foietajul cu brânză și stafide. Mama obișnuia să ne facă o budincă cu brânză și macaroane la cuptor, care era demențială. Îmi plăcea când se ardea pe margini și întotdeauna vream să mănânc colțurile budincii.

Ziceam că ar înlocui foarte bine pasca, asta în cazul în care vreți o rețetă de pască fără aluat care trebuie să dospească. Bineînțeles că pentru doritori se pot adăuga stafide înmuiate în rom.

Reteta Cheesecake

Cheesecake New York – rețetă vegetariană

Ingrediente:

Pentru blat:

180 grame biscuiți digestivi

130 grame unt

1 pliculeț zahăr bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie

Pentru compoziție:

1000 grame brânză de vaci

250 grame zahăr brun

250 ml smântână pentru frișcă

4 ouă întregi

2 gălbenușuri

coaja de la o lămâie

coaja de la o portocală

2 pliculețe zahăr bourbon sau 3 lingurițe extract vanilie

Preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 180˚C, se pregătește o tavă rotundă cu inel cu diametrul de 23-26 cm pe al cărui fund se pune hârtie de copt.

Untul se topește într-o cratiță la foc mediu, se amestecă cu biscuiții digestivi zdrobiți bine și cu plicul de zahăr bourbon. Mixul obținut se pune în tava rotundă și se presează uniform. Se dă la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate și se lasă la răcit. Între timp, cuptorul se încălzește la 200˚C.

Într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul unui mixer (eu am folosit Thermomix-ul) se mixează brânza de vaci, apoi se adaugă treptat zahărul și se mixează în continuare. Se adaugă coaja de lămâie și de portocală, cele 2 plicuri de zahăr bourbon împreună cu ouăle întregi și gălbenușurile peste amestecul de brânză și se mixează, iar la final se adaugă smântâna pentru frișcă. Se omogenizează bine până la o consistență pufoasă.

Amestecul obținut se toarnă în tavă peste blatul de biscuiți, după ce s-au uns pereții tăvii cu puțin unt. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 200˚C, apoi se reduce temperatura cuptorului la 110˚C și se lasă la copt pentru încă 30-40 minute.

Când cheesecake-ul s-a copt, se stinge cuptorul și se lasă în cuptor pentru încă 2 ore. Se răcește peste noapte la frigider, apoi se scoate din formă și se servește cu plăcere.

PS: Pe site găsiți și alternativa pentru pasca vegană.

Reteta vegetariana cheesecake
Dulciuri ovo-lacto
Cheesecake New York reteta vegetariana

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Cheesecake New York - rețetă vegetariană
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu