Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Brownie cu jeleu de mango

Ca devoratoare de dulciuri pot să spun că întotdeauna mi-au plăcut dulcegăriile cu ciocolată, vanilie, cafea, iar cele cu fructe nu prea au fost în vizorul meu. Preferam să mănânc fructele raw sau sub formă de dulcețuri, dar și aici e o întreagă discuție.

Brownie cu mangoAm stat și m-am gândit ce mix de ciocolată cu fructe ar merge astfel încât să iasă ceva deosebit și savuros.

Deloc complicată, brownie cu jeleu de mango este un desert clasic cu o notă exotică dată de mango, dar sub formă de jeleu.

De când am devenit vegetariană, am descoperit o mulțime de ingrediente minunate, printre care și agar agar. Acesta este un gelifiant natural, o alternativă mult mai bună decât gelatina folosită la scară largă, care poate fi folosit inclusiv la obținerea clasicelor jeleuri după care suntem împătimiți. Asta ar fi o temă interesantă pentru mine, poate obțin o replică a jeleurilor sour pentru cineva drag mie.

Prăjitura noastră de azi conține 100 grame de nuci hidratate timp de 8 ore, amestecate cu 3 lingurițe de cacao, 4 curmale fără sâmburi și 2 lingurițe de ulei de cocos. Toate aceste ingrediente au fost învârtite într-un robot de bucătărie cu lama în S până s-a format o cocă manevrabilă.

Brownie mangoPentru jeleul de mango avem nevoie de un fruct mango curățat, tăiat cubulețe, puțină apă (eu am folosit apă de cocos) și 2 lingurițe de pudră de agar agar. Pudra gelifiantă se pune la fiert cu puțină apă până se dizolvă (2-3 minute), între timp cubulețele de mango se pun în blender și se zăpăcesc până obținem un piure. După ce a fiert pudra de agar agar, se amestecă cu piureul de mango și turnăm puțin câte puțin peste blatul de ciocolată. Jeleul se întărește foarte repede la frigider, însă funcționează perfect și lăsat pe masa din bucătărie.

Mie deja mi s-a făcut poftă de ceva dulce, așa că merg la frigider să mă servesc cu un desert sănătos, sățios și antistres!

Browniehttp://ro.wikipedia.org/wiki/Agar-agar

Lasă un comentariu