Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Chec cu cacao (rețetă ușoară, desert de weekend)

Chec cu cacao sau prăjitură pandișpan cu fructe au fost printre primele deserturi gustate de mine. Acestea sunt clasicele noastre deserturi de weekend sau atunci când mergi în vizită la cineva. Eu, spre exemplu, mergeam la mătușa mea în weekend-uri și făcea mereu prăjituri. Ce putea să facă rapid și ușor? Chec cu cacao.

Chec cu cacao – amintiri din copilărie

Îmi aduc aminte că atunci când pregăteam mătușa mea ceva bun, stăteam lângă ea și o urmăream pas cu pas. La final, când băga totul la cuptor, îmi lăsa castroanele la lins. Doamne, era cea mai mare plăcere pentru mine! Și era generoasă, pe vremea aia nu erau spatule din silicon ca să poți să le cureți bine.

Acum avem totul la discreție, însă deserturile făcute în casă au un gust inegalabil. Pentru mine vor rămâne mereu deserturi speciale, cu amintiri și cele mai delicioase.

Chec cu cacao – rețetă ușoară

Ingrediente:

200 grame făină albă (de regulă, folosesc tip 650 sau T80)

170 grame zahăr (nu va ieși foarte dulce, puteți mări cantitatea dacă îl vreți dulce)

6 ouă

6 linguri ulei 

2-3 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 plic zahăr bourbon

un praf de sare

Preparare:

  1. Se pregătește o tavă de copt sau una dreptunghiulară (de data aceasta l-am copt într-o tavă dreptunghiulara cu dimensiunile de 30×15 cm) și se încinge cuptorul la 180˚C.
  2. Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se bat bine cu mixerul la viteză maximă până devin spumă, apoi se bat împreună cu zahărul până se formează o bezea consistentă care nu cade de pe telul mixerului.
  3. Gălbenușurile se freacă cu sarea și cu uleiul până devin cremoase.
  4. Peste bezeaua formată din albușuri se adaugă gălbenușurile frecate, făina amestecată cu praful de copt și zahărul bourbon și se amestecă în mixer cu ajutorul spatulei de amestecare. Dacă nu folosiți un Kitchen Aid sau ceva similar, amestecați ușor cu o spatulă de silicon până obțineți un amestec omogen și cât mai pufos. Amestecul obținut se împarte în 2 părți egale.
  5. Cacaoa se amestecă cu puțină apă cât să se dizolve și să formeze o pastă creamoasă. Se adaugă peste jumătate de compoziție de chec și se amestecă bine.
  6. În tava tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția fără cacao, apoi cea cu cacao și se amestecă ușor compozițiile împingând, spre baza tăvii, amestecul cu cacao cu ajutorul unei furculițe. Sau puteți turna alternativ câte puțin din fiecare compoziție pentru a forma un aspect marmorat.
  7. Tava se dă în cuptorul încins în prealabil și se coace timp de 45-55 minute, în funcție de cum vă place să fie de bronzat. Când a trecut testul scobitorii curate, este gata de scos (se înțeapă cu o scobitoare în centru și dacă aceasta iese curată, înseamnă cu mijlocul checului este și el copt).
Chec cu cacao desert rapid
retete rapide desert cu cacao

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Chec cu cacao
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Lasă un comentariu