Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Sorbet de mango cu rodie

Sorbet de mango cu rodie

Ce poate fi mai bun într-o zi caldă de vară decât un sorbet de mango cu semințe de rodie? Ți-am spus că mie nu-mi place sorbetul? Da, nu-mi place cel care abundă de zahăr. Vara trecută m-am riscat și am luat o cutie de la supermarket. Din păcate a ajuns direct la coșul de gunoi. Avea atât de mult zahăr, încât nu am putut să îl mănânc. Nici gustul de fructe nu se mai simțea…

Sorbet de mango_

Vara trecută a fost decisivă. Mi-am luat un aparat de făcut înghețată și m-am pus pe treabă. Acum continui tradiția și mă bucur de înghețata făcută în casă, cu ingrediente delicioase combinate cât mai interesant.

Azi am avut poftă de un sorbet natural de mango cu rodie. Nici nu vă închipuiți cât de bun este, și asta în mare parte aparatului de făcut înghețată. Ei bine și a mea, că doar trebuie să ai și puțină imaginație. Sincer vă spun că deși procedeul prin care se prepară înghețata este un pic mai rudimentar, consistența pe care o poți obține variază și este ideală. Mie nu-mi place ca înghețata să fie foarte tare, aproape să o râcâi ca să poți mânca. Nu-mi place nici cea la blender pentru că nu-mi place să o culeg cu lingura din cuvă și nici cea care se obține direct la congelator pentru că trebuie să o amesteci ca să nu se formeze ace de gheață.

O să spui: La ce îmi mai trebuie încă un aparat? Da, dar este un aparat care face o înghețată excelentă și o granita perfectă.

Sorbet de mango cu rodie

Sorbet de mango cu rodie

Ingrediente:

350 grame de mango curățat și tăiat cuburi

100 grame de semințe de rodie

Preparare:

Bucățile de mango se blenduiesc până se obține un smoothie gros, apoi se toarnă în cuva aparatului de făcut înghețată și apoi se adaugă semințele.

Variante alternative :

  1. Înghețați mango și îl blenduiți, apoi adăugați semințele de rodie.
  2. Turnați smoothie-ul într-un recipient, presărați semințele de rodie și îl dați la congelator. Este important să verificați la 15-20 minute consistența și să amestecați pentru a nu se forma ace de gheață.

Rodie

Mango

Sorbet de mango fara zahar

Lasă un comentariu