Batoane proteice raw vegane
Știi că nu ai nevoie de batoane proteice doar când mergi la sală, nu? Sunt foarte bune și la micul dejun sau pe post de gustare sățioasă atunci când ești pe fugă sau pur și simplu dacă îți este poftă de ceva dulce și n-ai vrea să dai iama în cutia cu bomboane sau în vreo prăjitură.
Aparent, dacă îți faci niște calcule ai crede că te scoți mai bine cu un ecler sau cu vreun croissant cu ciocolată, decât să cumperi ingredientele astea scumpe, care mai trebuie și hidratate, amestecate în robot și, culmea, mai aștepți și vreo oră să șadă la frigider. Nimic mai greșit! Vei mai vrea un croissant, poate și un suc carbogazos, poate și o ciocolată, căci pofta de zahăr se oprește greu.
Ingredientele cumpărate îți vor ajunge pentru nenumărate serii de batoane proteice care sunt sățioase, aduc nutrienți în corp și sunt îndulcite cu pulpă de curmale. 100 grame de migdale conțin 21 grame de proteine, 12 grame fibre și vitamina E, nucile pecan, precum migdalele sunt bogate în calciu, fosfor, magneziu din belșug și potasiu și conțin vitamina A. Uitam semințele de cânepă! În 100 grame găsești 31 grame proteine cu toată gama de aminoacizi.
Acum fă o listă cu dulciurile din comerț preferate și vezi ce nutrienți găsești prin ele?
Batoane proteice raw vegane
Ingrediente:
100 grame migdale crude și hidratate minim 8 ore
80 grame nuci pecan crude și hidratate minim 8 ore
80 grame semințe de cânepă decorticate
8 curmale Medjool mari (au cântărit aproximativ 140 grame, fără sâmburi)
pastă sau pudră de vanilie
1 linguriță scorțișoară pudră
40 grame unt de cacao
2 lingurițe de pudră de roșcove
Preparare:
Migdalele și nucile pecan se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi se adaugă semințele de cânepă, curmalele tocate mărunt sau rupte bucăți mai mici (este important să nu fie uscate, căci în caz contrar necesită 15-20 minute de hidratare) și pasta de vanilie și se mixează până la omogenizare.
La final se adaugă și untul de cacao topit la bain marie, fie direct în vasul robotului de bucătărie și se mixează, fie scoateți compoziția într-un vas și turnați peste ea untul topit și amestecați cu o spatulă de silicon. Eu am ales varianta a doua.
Compoziția se împarte în 2 jumătăți egale în 2 vase: o parte se amestecă cu pudra de roșcove, iar cealaltă cu scorțișoară. Se ia fiecare amestec pe rând, se întind pe câte o hârtie de copt așezată într-o tavă sau pe un tocător în grosimea dorită și se dau la rece pentru o oră. Apoi se scot și se taie în formă de batoane.
Dacă doriți să le ornați, mai pregătiți un pic de unt de cacao, pudră de roșcove, nuci pecan și semințe de cânepă. Lăsați-vă imaginația să curgă o dată cu ingredientele și dați-le ce aspect vă vine în minte. Oricum ați decora aceste batoane proteice raw vegane vă garantez că vor fi delicioase!
Un mic secret: spatula de silicon nu trebuie să vă lipsească din bucătărie pentru că vă ajută sa curățați vasul robotului de bucătărie de toată compoziția, amestecați foarte bine cu ea, mai ales când compoziția conține și grăsime (cum ar fi untul de cacao în cazul nostru) și întindeți foarte bine compoziția pe hârtia de copt fără să se lipească de spatulă.






6 gânduri despre “Batoane proteice raw vegane”
Excelent pentru biciclisti!
Și nu doar pentru bicicliști! Sunt foarte bune pentru alergători, pentru cei care merg la sală, care fac yoga sau dacă ai chef de o gustare dulce în timpul zilei. Ține și de foame!
Am observat! Multumesc!
fff bune
Super! Mă bucur că-ți plac 😀