Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Înghețată raw de caise

Înghețată raw de caise

Zilele acestea am tot încercat variante de răcorire și vă spun că tot înghețata este pentru mine cea mai bună formă de a trece mai ușor peste zilele toride. Și dacă tot avem fructe din abundență, am zis să fac o înghețată raw de caise și să-i servesc și pe ai mei cu ea.

Înghețată raw de caise

Pentru caise am o slăbiciune deosebită, probabil și pentru că noi nu aveam în curtea bunicilor, iar vecina bunicii mele avea un cais enorm, din care împărțea la toți copiii și plecam cu poalele pline de caise rumene și dulci. Era ca o sărbătoare: ne strângeam toți copiii de pe uliță și așteptam să ne ofere fructele dulci și gustoase, iar apoi stăteam pe marginea șanțului și devoram minunatele caise. Ce? Voi cei care v-ați petrecut verile la țară n-aveți astfel de amintiri?

Ei bine, caisul din grădina mamei mele n-a rodit anul acesta, așa că m-am văzut nevoită să mă aprovizionez de la piață. Sunt gustoase oricum și mă bucur de ele ca acel copil de acum câțiva ani care mușca cu poftă din pulpa zemoasă și apoi fugea cu sâmburii caiselor să-i spargă.

Caise

Înghețată raw de caise

Ingrediente:

300 caise fără sâmburi, tăiate bucăți și congelate

100 ml cremă de cocos făcută în casă/cumpărată

20-40 grame nectar de cocos, în funcție de cât sunt de dulci caisele, sau orice alt îndulcitor

pastă de vanilie

Preparare:

Caisele congelate se mixează în robotul de bucătărie cu lama în S timp de un minut, apoi se adaugă crema de cocos, îndulcitorul și pasta de vanilie și se mixează până la consistența unei creme.

Puteți servi imediat sau turnați compoziția într-o formă și o dați la congelator pentru câteva ore până se întărește.

Notă: Crema de cocos făcută în casă o puteți obține foarte ușor. Dintr-o nucă de cocos tânără scoateți apa de cocos, apoi râcâiți interiorul nucii cu o lingură pentru a scoate și pulpa. Pulpa se mixează cu apa de cocos, dar atenție, dacă avem prea multă apă va ieși o cremă foarte fluidă. Raportul aproximativ pentru obținerea unei creme este de 2:1 (apă și pulpă). Eu am obținut crema din 180 grame pulpă de nucă de cocos și 300 ml apă de nucă de cocos.

Înghețată raw de caise cu cocos