Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Curry cu legume

Trăim o viață pe repede înainte, ne plângem că nu avem timp să mâncăm sănătos sau să gătim. Și eu obișnuiam să găsesc aceeași scuză. Astăzi mi-am dovedit mie și vouă că se poate mânca foarte sănătos și rapid: curry cu legume.Curry cu legumeAm început ziua dis de dimineață, am alergat să-mi rezolv diverse task-uri și m-am trezit la ora prânzului că nu am mâncat încă. Ce poți pregăti repede, gustos și să poți fugi iar la treburi?

LegumeDintr-un colț al frigiderului am cules o conopidă sfioasă, un praz voinic, 2 morcovi potriviți, 4 roșii îmbujorate și un cartof grăsuț. Am tăiat toate legumele în rondele sau cuburi, într-o cratiță am pus puțină apă, apoi legumele, pe care le-am înăbușit pentru 15 minute și la final am desfăcut o conservă de lapte de cocos (puteți face lapte de cocos si voi dintr-o nucă), am amestecat-o cu 3 lingurițe de condiment curry și sare după gust (îl găsiți în orice supermarket sau îl puteti face acasă singuri) și am turnat amestecul peste legume. Am lăsat legumele pe foc încă 5 minute ca să absoarbă sosul delicios. Între timp puteți fierbe o mână de orez sau puteți să vă bucurați direct de farfuria savuroasă.

Tigaie curry de legumeDupă o zi grea la serviciu merită să ne dedicăm 30 minute de bucătăreală sănătoasă pentru că rezultatul este fantastic de delicios. Aroma nucii de cocos înecată în condimentele din pudra de curry este extraordinară, legumele ușor crocante, gustul oriental fac acest fel de mâncare să fie în topul preferințelor mele.

Curry cu legumeIndia și Asia poartă în lume un minunat bagaj de condimente care reușesc să înfrumusețeze cele mai deosebite preparate, unele chiar foarte simple, așa cum este și cel de mai sus. În bucătăria voastră ce condimente preferate ascundeți? Care este cel mai nou condiment descoperit?

Poftă bună și fără grabă!

Curry cu legume

Lasă un comentariu