Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Raw Cheesecake cu fructul pasiunii

Așa cum am promis, un iz exotic de Brazilia vă întâmpină săptămâna aceasta, și anume raw cheesecake cu fructul pasiunii.

Raw Cheesecake cu fructul pasiunii De ce fructul pasiunii? La ce este bun? Am ales această combinație pentru un cheesecake raw, pentru că fructul pasiunii este deosebit. Completează perfect prin gust, aromă și intensitatea parfumului care se răspândește prin toată încăperea.

Fructul pasiunii sau maracuja

Fructul pasiunii sau maracuja își are originile în Brazilia, Uruguay și nordul Argentinei, are multiple beneficii pentru sănătate datorate conținutului de minerale și vitamine.

Fructul pasiuniiMaracuja este un puternic stimulant al sistemului imunitar datorită vitaminei C. 100 grame de pulpă fruct conține 29,8 mg din această vitamină și datorită criptoxantinei, sau provitamina A, convertită în organism în vitamina A. Conținutul de vitamina A se ridică la 1.272 UI, reprezentând 25% din valoarea zilnică pentru o dietă constând într-un consum de 2.000 Kcal. Vitamina A sau retinolul menține sănătatea ochilor și ajută vederea pe timpul nopții, o piele hidratată si radiantă este rezultatul unui aport suficient din aceasta vitamină.

Cele 10,4 g de fibre per 100 grame de fruct ajută digestia și tranzitul intestinal, reducând timpul până ce materiile reziduale părăsesc tractul digestiv. Potasiul, adică 348 mg per 100 grame de fruct, este un bun vasodilatator, reduce tensiunea vaselor de sânge și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Semințele acestui fruct conțin antioxidanți ce protejează corpul împotriva radicalilor liberi, aceștia din urmă conduc la diverse boli, precum: ateroscleroza, Alzheimer, boli de inimă, diabet, demență, artrită. De asemenea, semințele mai conțin și magneziu, care ajută la metabolizarea carbohidraților. Magneziul este necesar pentru oasele puternice, pentru transmisiunile nervoase și pentru bătăile inimii.

 Să punem pasiune și să dăm drumul la preparare!

Raw Cheesecake cu fructul pasiuniiIngrediente pentru raw cheesecake cu fructul pasiunii

100 grame alune de pădure

4-6 curmale fără sâmburi

250 grame caju înmuiat în apă aproximativ 10-12 ore

zeama de la o lămâie

1-2 linguri miere sau alt îndulcitor agreat

1 linguriță ulei de cocos

1 păstaie vanilie

4 maracuja (fructul pasiunii)

o jumătate de linguriță de pudră agar agar (este un gelifiant natural, perfect pentru vegani/vegetarieni)

100 ml apă

Preparare:

În robotul de bucătărie cu lama în S se pun alunele de pădure și curmalele, se mixează bine până se obține un aluat lipicios. Aluatul se întinde uniform într-o formă de tartă. Se lasă la congelator pentru 30 minute.

Caju, zeama de la lămâie, mierea, vanilia (din păstaie se folosesc acele bobițe mici)  și uleiul de cocos se mixează folosindu-ne de lama în S a robotului de bucătărie. Trebuie să se formeze o pastă consistentă, asemenea unei creme de brânză. Dacă este nevoie se mai adaugă puțină apă. Pasta obținută se adaugă peste bază și apoi se pune la frigider până ce se prepară stratul de deasupra.

Cele 4 fructe maracuja se taie in două, se scoate conținutul cu o linguriță într-un castron și între timp, într-un vas mic pentru fiert se prepară gelatina.

100 ml apă se pun la fiert împreună cu jumătatea de linguriță de agar agar și se amestecă până se formează o gelatină, dar nu foarte întărită. Se lasă să se răcească, dar atenție, nu foarte mult pentru că riscăm să nu o mai putem folosi. După ce s-a răcit ușor, se adaugă peste pulpa din fructul pasiunii și se amestecă până se omogenizează. Scoatem prăjitura de la frigider, adaugăm pasta de fruct acoperind întreaga suprafață. Lăsăm cheesecake-ul nostru pentru o oră la congelator.

Foarte important de reținut pentru acest tip de dulciuri, ele trebuie conservate la congelator. Cu 30 minute înainte de servire se pot scoate și porționa după cum dorim.

Raw Cheesecake cu fructul pasiunii taiata

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Raw Cheesecake cu fructul pasiunii
Publicată în
Sumar rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu