Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Brownie cu nuci

Brownie cu nuci

De când căutam o rețetă de brownie cu nuci foarte bună, cu crustă și cu interior pufos! N-am găsit-o, dar stați liniștiți, am experimentat și mi-a ieșit ce mi-am dorit. După zile întregi de căutări pe net și de poze vizualizate și analizate în cel mai mic detaliu, mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut singură brownie cu nuci.

Rețetă Brownie nuciCel mai bun brownie mâncat vreodată este cel de la Rue du Pain pentru că este așa cum îmi place mie: are o crustă discretă, un blat pufos și ușor sfărâmicios, nuci multe și o dulceață de ciocolată belgiană.

Pentru că a fost o rețetă test am să vă spun și ce greșeli am făcut. Prospectând în marea de rețete de pe internet, am ales o rețetă care aducea cu ceea ce vroiam eu, raportându-mă la fotografiile postate de acea persoană. Am modificat rețeta considerabil, am adăugat ingrediente, am ales altă metodă de a le combina, și doar intuind rezultatul.

În primul rând, să nu puneți niciodată alune de pădure în brownie, chiar dacă nu aveți la îndemână suficiente nuci, așa cum n-am avut eu, pentru că îi schimbă mult gustul. Altă greșeală: am pus prea mult zahăr, mergând pe rețeta clasică și fără să țin cont și de zahărul conținut de ciocolată. Și fără să gust! Limitați cantitatea de dulce, băgați degetele adânc în castron și gustați fără rușine.

Rețetă Brownie cu nuci

Brownie cu nuci

Ingrediente:

250 grame de unt, extra pentru uns

200 grame de ciocolată neagră cu 50% cacao, primul ingredient este zahărul, deci atenție, are ZAHĂR!!!

250 grame zahăr, eu am pus inițial 350 grame, dar important este să gustați

5 ouă

130 grame de făină

150 de grame miez de nucă

3 lingurițe cacao pudră

5 grame praf de copt sau 1 linguriță echivalentul cantității în grame

vanilie

Preparare:

Ciocolata și untul se topesc într-un vas pus la aburi, nu direct pe flacăra aragazului, se adaugă nuca și apoi se lasă la răcit. Gălbenușurile și jumătate din cantitatea de zahăr se bat cu mixerul până se formează o cremă. Albușurile se bat spumă tare cu restul de zahăr, ca pentru bezea.

Peste gălbenușurile cremă adăugați ciocolata topită, apoi încorporați făina, cacao și praful de copt cernându-le împreună deasupra vasului. Turnați peste și albușurile amestecând din interiorul vasului spre exterior, fără a pierde prea mult din consistența de bezea.

Pregătiți o tavă întinsă cât suprafața cuptorului, dacă vreți să iasă mai subțire, eu așa am procedat, sau una mai îngustă și mai înaltă, dar atenție la timpul de coacere și la proba scobitorii.

Timpul de coacere pentru tava întinsă a fost de 20 minute la 180°C.

Să aveți dulce!

Brownie cu nuciRețetă Brownie

Lasă un comentariu