Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Om ali

Om ali

Probabil vă întrebați ce este om ali. Om ali sau budinca de pâine este un desert oriental, foarte ușor de făcut și tocmai bun pentru masa de Crăciun. Pentru nepricepuții în ale cozonacilor sau pentru cei care sunt pe fugă și nu mai reușesc să termine ce și-au propus pentru masa de Crăciun, această budincă este alegerea perfectă.

Om_aliDe când m-am pus pe treabă, a început nebunia. Dacă și pisicile au fost înnebunite după mirosul din bucătărie, de voi nici nu mă mai îndoiesc. Am plecat de cu dimineață să iau croissante proaspete cu unt și vă recomand să apelați la o brutărie bună, nu luați orice. Pentru că mi-s dragi cei de la Rue du Pain, m-am abonat la ei pentru tot ce înseamnă panificație, așa că știți unde eram azi-dimineață.

Croissante Rue du Pain, lapte cocos, stafide, fistic, pecan, scortisoaraPentru prepararea budincii aveți nevoie de:

  • 4 croissante cu unt mai mari;
  • 500 ml lapte de cocos (puteți pune orice tip de lapte);
  • 400 ml smântână pentru frișcă;
  • 100 grame de fistic mărunțit;
  • 50 grame de nuci pecan mărunțite;
  • 100 grame de stafide;
  • 20 picături de extract de Stevia;
  • păstaie de vanilie;
  • 2-3 lingurițe de scorțișoară pudră.

Om aliDacă aveți tot ce vă trebuie, treaba merge foarte bine. În laptele de cocos adăugați 16 picături de extract de Stevia și o linguriță de scorțișoară pudră, apoi într-un vas de sticlă termorezistentă sau ce aveți voi la îndemână, rupeți bucăți-bucăți două croissante, turnați peste ele jumătate din laptele de cocos, apoi presărați o ploaie de fistic mărunțit, nuci pecan mărunțite, stafide și o linguriță de scorțișoară. Repetați operațiunea de mai sus pentru celelalte două croissante și restul de ingrediente. La final, băteți bine smântâna pentru frișcă împreună cu 4 picături de Stevia și vanilie, până se întărește și nu cade de pe tel. Frișca obținută se așează peste compoziția din vas, se ornează cu scorțișoară și fistic. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 180°.

Musafir si om aliÎn locul extractului de Stevia puteți folosi orice alt îndulcitor, însă orice ați folosi, gustați și potriviți după gustul vostru.

Om_ali bradÎn mai puțin de 45 minute aveți pe masa voastră de Crăciun un desert care miroase îmbietor a scorțișoară, are un gust divin și de care vă veți îndrăgosti garantat.

Musafir om aliPS: ce vă spuneam mai sus că n-am scăpat de pisici în timpul procesului de producție? Se pare că și lor le place scorțișoara.

Lasă un comentariu