Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Brunch vegan în Berlin

Brunch vegan în Berlin

Am început aventura culinară în Berlin cu un brunch vegan la restaurantul Amaranth, într-un loc superb. Restaurantul este situat pe malul râului Spree și oferă garanția calității: pentru preparatele lor folosesc ingrediente 100% organice, iar o parte din ele sunt chiar din propria lor grădină.

amaranth-vegan-kitchen

Restaurantul Amaranth face parte din hotelul Essentis, un hotel organic și alimentat de energie solară. În cadrul hotelului au loc clase de yoga, de meditație și o serie de ateliere pentru zona healthy și mindfulness. [later edit: Ahh, era să uit: hotelul organizează și nunți vegane. Cum ar fi? 🙂 ]

amaranth-vegan-kitchen-2

Nu-mi aduc aminte bine dacă am plătit 18 sau 20 euro [later edit: Prețul a fost de 17 eur. Păi da, așa mai zic și eu brunch], însă hai să vă zic dacă au meritat plătiți acești bani. Pentru o țară precum Germania consider că prețul a fost rezonabil, comparativ cu România unde am văzut prețuri mult prea mari atât pentru ceea ce se oferea, cât și pentru puterea de cumpărare a românilor. Și altfel spus, cum putem cere un preț mai mare decât se practică în afară?

Meniu de brunch vegan

Mâncarea a fost bună, nu aș încadra-o la foarte bună pentru că nu am simțit un joc deosebit de condimente, nu am găsit ingrediente aparte la acest brunch vegan, iar partea de deserturi a fost de fapt un singur desert, dar prezentat sub vreo 3 forme. Dar… un mare plus l-a reprezentat faptul că ingredientele au fost organice.

În prețul brunchului am avut o băutură la alegere: fie ceva cald, fie un smoothie. Eu mi-am luat un cappuccino, iar sora mea un smoothie verde.

Ce am mâncat vegan

La capitolul salate îți puteai alege singur ingredientele și dressingul, mi-a plăcut că am găsit și germeni de fasole mung, alături de salată am pus și niște spreaduri delicioase. Supa a fost interesantă, avea gust intens de roșii și ardei roșu copt, cu un ușor gust de afumat, iar felul principal nu a fost prea wow. Ce am pus în farfurie a fost exact cam tot ce aveai de ales de acolo: o mâncare de fasole cu cârnați vegani, cartofi copți condimentați, dovleac copt și porumb fiert. De aici poate și un pic dezumflarea mea, căci mă așteptam la mai mult.

La desert puteai alege aceeași prăjitură, dar cu un alt topping, însă eu am ales să o aranjez așa cum mi-a plăcut mie: cu iaurt din soia și cu dulceață de afine.

salata-de-cruditati-brunch-vegan-amaranth

aperitiv-brunch-vegan-amaranth

supa-brunch-vegan-amaranth

fel-principal-brunch-vegan-amaranth

desert-brunch-vegan-amaranth

A fost o experiență frumoasă, m-am bucurat de primul brunch vegan în natură și am la dosar un termen de comparație pentru ce va urma. Berlinul este plin de oportunități pentru vegani, iar Amaranth nu este singura variantă de brunch vegan. Sigur, îți trebuie timp și bani pentru a trece pe la toate localurile și un număr în plus la pantaloni. :))

Așa că dacă aveți drum prin Berlin, Amaranth poate fi o opțiune vegană pentru voi. În articolele următoare vă voi povesti despre câteva locuri drăguțe unde poți mânca vegan extrem de delicios. Keep in touch!

curte-interioara-amaranth

brunch-vegan-amaranth

curte-interioara-amaranth2

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Brunch vegan la restaurant Amaranth în Berlin
Author Rating
41star1star1star1stargray