Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Vrei să repari un frigider?

Vrei să repari un frigider?

Să te ferească sfinții să rămâi fără frigider în plină vară și să cauți un frigotehnist sau o firmă de reparat frigidere în România. Am promis să vă povestesc întreaga mea aventură cu frigiderul cel trădător și iată-mă cu laptopul în brațe, acum că situația s-a așezat.

Combină frigorifică LG GBF530NSQPB

*foto a fost preluată de pe www.currys.co.uk 

După trei ani și jumătate, Doamne și relațiile durează mai mult, m-a lăsat cu ochii în soare și nu a vrut să mai răcească. După lungi căutări apelez la un service autorizat care trimite un domn mai nepriceput ca mine. A venit, s-a învârtit, a sunat și a diagnosticat. Nu prea mi-a venit a crede ce-mi spunea el, așa că am mai căutat și am mai întrebat oameni pricepuți în ale frigiderelor. Toată lumea îmi spunea contrariul diagnosticului primit de la service-ul autorizat, că e greu să faci rost de piese, că nu se merită reparația și așa că am decis să investesc într-un frigider nou. Zis și făcut!

Greșeala numărul 1: Nu alege un frigider dintr-un magazin online. Musai trebuie să-l vezi în realitate, apoi îl comanzi stând comod pe canapea și el doar îți bate la ușă chiar a doua zi.

Greșeala numărul 2: Nu lăsa curierul să plece până nu controlezi obiectul primit pe toate părțile. Inclusiv să pui scara, dacă este nevoie, și să verifici partea de sus a unui frigider.

Deșteptarea: Un frigider cu prestanță, așa cum este Liebherr, și care nu a costat tocmai puțin  nu înseamnă viață lungă și fericită până la adânci bătrâneți. Trădarea vine de unde nu te aștepți. Dar ce te faci când vrei să alegi din nou un frigider? Îți spun eu că este foarte greu, dar nu imposibil.

Să începem căutările! Vânturi toate magazinele de electrocasnice mici și mari, îți faci o idee de firmele producătoare și de modelele lor de frigidere, le măsori, le cercetezi peste tot și te hotărăști la un model. Știu, aici s-ar putea să vrei să faci un mix din ce găsești. The perfect one este al naibii de scump și nu uita: te poate lăsa baltă ca oricare alt frigider. Pățită!!! Vii acasă, cauți recenzii, întrebi și un consultant de pe pagina producătorului/distribuitorului care te va pune să cauți tu ce vrei pe site, de parcă el este pus acolo de streașină, îți mai faci puțin nervi și mai faci și o reclamație consultantului care nu are nici măcar bunul simț să îți spună numele complet, devii rațional și alegi înțelept.

Deci ce am ales? O combină frigorifică No Frost cu un congelator încăpător, adică nu îmi mai bat eu capul să îl dezgheț, cu fața din inox și cu un sertar de care nu aveam nevoie: pentru păstrarea cărnii proaspete, însă s-a dovedit a fi , totuși, binevenit și pentru legume.

Concluzionând: un om bun pe service frigidere greu de întâlnit la noi sau cel puțin nu am avut eu bafta de a-l găsi, alege singur(ă) un frigider, consultantul nu are chef de muncă și te pune pe tine să vânturi tot site-ul de prezentare. Ce fel de frigider să alegi? Neapărat o combină frigorifică No Frost, pentru că te scutește pe tine să o decongelezi periodic (dacă nu o faci la timp, riști să îi scurtezi durata de viață), cu sertare încăpătoare pentru legume (dacă ești veggie), cu un congelator generos (compară volumul în litri al congelatorului la fiecare model pe care ai pus ochii, dar și capacitatea în kilograme de a congela și timpul în care face acest lucru, vei fi surprins, crede-mă, cât de lente pot fi) și ia o clasă energetică bună, doar nu vrei să plătești dublu energia electrică pentru câteva lețcăi acolo. Aaa, uitam de nivelul de zgomot. Dacă nu vrei o uzină industrială la tine în bucătărie, trebuie să ai în vedere și nivelul de decibeli. Să fie cât mai mic!

Sper să-ți fie de folos informațiile și te încurajezi să lași recenzii pe magazinele online, nu știi cât sunt de prețioase pentru ceilalți posibili cumpărători.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Reparații frigidere București
Author Rating
11stargraygraygraygray

Lasă un comentariu