Mississippi Mud Pie – Tartă Mississippi cu ciocolată

Îmi plac deserturile care conțin ciocolată, caramel, cafea și am mai spus acest lucru și în alte articole. Pentru că îmi plac fructele în forma lor crudă, coapte și zemoase, de aceea aleg mai mult deserturile de tipul tartei Mississippi cu ciocolată.

Tartă Mississippi cu ciocolată

Un desert, o poveste

Fiecare desert are povestea lui, la fel cum și este tarta Mississippi cu ciocolată. Bineînțeles, așa cum o spune și numele, originea ei este în Mississippi și a fost publicată pentru prima dată în anii ’70. Unii fac referire și la Al II lea Război Mondial când vine vorba de timpul apariției ei. Tarta Mississippi cu ciocolată este povestea celor care iubesc ciocolata domolită de un strat de frișcă și răcorită de o cupă de înghețată de vanilie.

Tartă Mississippi cu ciocolată
Tartă Mississippi cu ciocolată

Tartă Mississippi cu ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat:

175 g făină albă (am folosit făină nealbită)

85 grame unt

40 grame zahăr muscovado/melasă

25 grame cacao pudră

3-4 linguri de apă foarte rece

Pentru umplutură:

85 grame ciocolată neagră

85 grame unt

65-85 grame zahăr muscovado (depinde de conținutul de zahăr al ciocolatei)

2 ouă

100 ml smântână pentru frișcă

1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping:

250 ml smântână pentru frișcă

50 grame ciocolată neagră

Preparare:

  1. Cuptorul se încinge la 200°C.
  2. Făina și cacaoa se cern într-un bol și se amestecă cu zahărul muscovado. Se adaugă untul tăiat cuburi și se amestecă cu ajutorul degetelor până se formează grămăjoare de aluat. Se adaugă apă foarte rece (2-4 linguri) și se frământă până se formează un aluat închegat.
  3. Aluatul format se întinde într-o tavă rotundă non-aderentă cu diametrul de 20 cm. Marginile aluatului se ridică cam 2-3 cm, pentru a lăsa loc umpluturii. Se înțeapă cu o furculiță toată suprafața rotundă a aluatului pentru a preveni umflarea lui. Se pot folosi bile pentru copt, dacă ești familiarizat cu ele sau boabe de năut. Aluatul se dă la cuptor pentru 10 minute. După cele 10 minute, se scoate tava și cuptorul se reglează la 180°C.
  4. Ciocolata și untul se topesc la baie de aburi. Ouăle se bat bine și se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă peste ele mixul de ciocolată și unt, 100 ml smântână pentru frișcă și extractul de vanilie. Compoziția se omogenizează bine.
  5. Compoziția de ciocolată se toarnă în aluat și se dă tava la cuptor pentru 20-25 minute, apoi când este gata se lasă la răcit.
  6. Restul de smântână pentru frișcă se bate cu un mixer până obținem consistență de frișcă, iar ciocolata rămasă se topește la baie de aburi. Tarta se decorează cu frișcă și cu ciocolata topită.

Enjoy!

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Mississippi Mud pie - Tartă Mississippi cu ciocolată
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un comentariu