Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ceaiul de la ora 5

Ceaiul de la ora 5

Ritualul ceaiului de la ora 5 este un moment plăcut din zi, un prilej pentru o întâlnire cu prieteni apropiați, cu familia și de ce nu, pentru savurarea unui desert delicios pe care nu ți-l permiți în frigider pentru mult timp. Aici mă refer strict la partea calorică! Eu nu prea rezist în preajma dulciurilor și atunci prefer să fiu foarte generoasă la acest capitol și să ofer și celorlalți până la dispariția completă din frigider.

DSC02801

Nu-i așa că este o variantă mai bună să servești un desert? De ce să te bucuri doar tu de el? Invită-ți prietenii, rudele și bucurați-vă de acest moment și scapă și de pacostea ce tocmai ai copt-o 🙂 Desertul este pentru momente speciale, nu pentru consumul exagerat. Eu vorbesc… În fine, ați înțeles ideea mea. Sper 😛

DSC02772

Ceaiul de la ora 5 și un tort cu cafea și nuci

Ingrediente:

Pentru blat:

175 grame făină albă

175 grame zahăr (am folosit melasă cristalizată)

175 grame unt moale

3 ouă

50 grame nuci mărunțite bine

1 linguriță cafea instant pudră

1 linguriță apă fierbinte

1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

100 grame unt moale

100 grame zahăr (melasă cristalizată)

50 grame nuci mărunțite bine

1 linguriță cafea instant pudră

2 lingurițe apă fierbinte

Preparare:

Untul, zahărul, ouăle, făina și pudra de copt se amestecă într-un vas ceramic până se transformă într-o cremă, apoi se adaugă cafea instant dizolvată cu apa fierbinte și nucile mărunțite și se amestecă pentru omogenizare.

Compoziția se împarte în două părți egale și se toarnă în câte o tavă rotundă de 18 centimetri diametru, unse cu unt. Tăvile se dau la cuptorul încins în prealabil la 180°C pentru 25-30 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă sunt coapte înainte de a opri cuptorul. Dacă nu aveți două tăvi de aceeași dimensiune, puteți coace blaturile pe rând, eu așa am făcut.

Crema o obțineți amestecând untul, zahărul, cafeaua instant dizolvată în apă și nucile mărunțite până la formarea unei creme.

După răcirea blaturilor se taie partea crescută în urma coacerii lor, se așează un blat pe o farfurie întinsă, se unge cu jumătate din cantitatea de cremă, peste el se așează cel de-al doilea blat și se ornează cu crema rămasă. Opțional, puteți adăuga bucăți de nucă deasupra.

Tort cu cafea și nuci

Ceaiul de la ora 5

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Ceaiul de la ora 5
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Lasă un comentariu