Juicy brownie cu jeleu de ananas și frișcă
Hei, stai, nu vine din nou Crăciunul. Particip cu această rețetă la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare. Nu știu cum am făcut că dintr-o pagină în alta m-am pierdut și am găsit anunțul Laurei Adamache.
Premiul cel mare este un Masterchef la tine acasă. Nu zic că nu mi-ar șade bine cu dânsul alături de mine în bucătărie, căci sincer, al meu mixer de mână e depășit moral și demult tânjesc după un robot de bucătărie adevărat. Dar cum ne-o fi norocul. Așa că să dăm drumul rețetei de azi, cu specificația că mâine voi posta un fel principal vegetarian, demn de lins toate degetele.
Juicy brownie cu jeleu de ananas și frișcă
Pentru blat avem nevoie de:
- 3 ouă
- 100 grame de făină
- 100 grame de zahăr pudră
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe de cacao pudră.
Pentru umplutură:
- 200 grame de ananas scurs din conservă Sun Food
- 100 ml suc de ananas din conservă Sun Food
- 30 grame zahăr pudră
- 1 linguriță pudră agar-agar
- 75 grame de ciocolată
Pentru crema de frișcă:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 30 grame de zahăr pudră
- ½ linguriță pudră agar-agar
- 50 ml lapte.
Zahărul pudră și ouăle se bat spumă, apoi se adaugă făina, praful de copt și cacao cernute deasupra, se amestecă cu mixerul la viteză mică și apoi se toarnă compoziția într-o tavă rotundă pentru torturi cu diametrul de 20 cm, unsă în prealabil cu puțin ulei. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 180°C.
După ce blatul s-a copt, se scoate și se lasă la răcit. Topim ciocolata și ungem blatul pe toată suprafața. Se lasă la răcit și între timp se pregătește jeleul de ananas. Cele 200 grame de ananas împreună cu sucul se blenduiesc bine, se pun pe foc într-o cratiță cu zahărul pudră și se fierb 5-10 minute. Când dau în clocot se adaugă pudra de agar-agar, atenție să o distribuiți uniform pe toată suprafața pentru a se dizolva. Amestecul se mai fierbe 2-3 minute și se dă într-o parte pentru a se răci puțin. Nu foarte mult, căci riscăm să se închege în cratiță. Turnați peste blat jeleul și întindeți-l bine. Puteți opri din cantitatea de jeleu puțin pentru a face decorațiuni. Turnați pe o bucată de folie de aluminiu un strat un pic mai gros decât o clătită și când se răcește decupați cu forme speciale de tăiat aluatul pentru prăjituri (steluțe, brăduleți, etc).
Cât timp se răcește jeleul, se bate tare smântâna pentru frișcă, se pun pe foc 50 ml lapte cu ½ linguriță pudră de agar-agar până dau în clocot. Când amestecul s-a răcit ușor, se adaugă peste frișca obținută și se amestecă. Frișca va prinde un pic de consistență, nu am vrut să o transform în jeleu. Întindeți frișca peste stratul de jeleu de pe tort și ornați cu fulgi de ciocolată și jeleu decupat. Pentru că știu sigur că ți-a mai rămas suc de ananas din conservă, eu am scos 200 ml, toarnă restul de suc în farfuria pe care stă tortul și lasă blatul să absoarbă tot sucul. Hai că te-am prins, doar nu vroiai să-l bei tu. 🙂
Să aveți poftă cu Sun Food!