Ardei copți umpluți cu năut și sos de roșii

Ardei copți umpluți cu năut și sos de roșii

Nu, nu, nu! Nu-i a doua zi de Crăciun. Particip cu această rețetă la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare. Din delicioasele conserve Sun Food am pregătit o minunăție: ardei copți umpluți cu năut și sos de roșii. Dar hai să vedem cum pregătim pentru masa festivă un fel principal sățios și delicios.

Ardei copți umpluți cu năut Sun FoodArdei copți umpluți cu năut și sos de roșii

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conservă năut Sun Food
  • 1 conservă roșii întregi Sun Food
  • 4 ardei capia
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 fire de cimbru verde/uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper după gust.

Năut cu roșii și cimbru verdePreparare:

Ardeii capia se coc, se cojesc și se curăță de semințe. Cu o linguriță cu coada lungă puteți să-i curățați foarte ușor de semințe.

Metoda mea de copt: la cuptor la 180°C timp de 15-20 minute.

Într-o cratiță puneți la încins uleiul de măsline, apoi ceapa și când a devenit ușor transparentă, adăugați roșiile din conserva Sun Food fie întregi, fie la tăiați cuburi. Mie îmi place să le zdrobesc direct în cratiță. Când sosul a mai scăzut adăugați năutul și cimbrul și lăsați să fiarbă 10-15 minute cu capacul pus, apoi adăugați sare și piper după gust. La sfârșit puneți usturoiul mărunțit și dacă mai doriți și câteva frunze de cimbru.

Când totul este gata, luăm câte un ardei și îl umplem cu năutul gătit. Iarăși, lingurița cu coadă lungă vă va fi de folos. Să nu vă supărați dacă ardeii se vor rupe ușor, rămân la fel de buni. Garantat!

Poftă bună cu Sun Food!

Năut și roșii întregi Sun FoodArdei copți, năut Sun Food cu roșii, ceapă și cimbru verdeArdei copțiArdei copți umpluți cu năut și roșii Sun Food

Lasă un comentariu