Banana bread sau chec cu banane, pe românește

Este ceva timp de când cochetez cu această rețetă de banana bread sau un fel de chec cu banane, pe românește, și m-am gândit să o împărtășesc și cu voi. Am testat-o simplă, cu diverse alune sau nuci, cu arome puternice și cred că poate fi îmbogățită constant. Voi ați încercat-o până acum?

Banana bread

Cum să dai pe spate un musafir

Cum poți să dai pe spate un musafir cu o rețetă de banana bread? Păi simplu! Adaugi un ingredient secret, ceva parfumat sau ceva foarte delicios. Spre exemplu, am testat o rețetă cu nucșoară sau ceva și mai exotic: tonka. Tonka este asemănătoare vaniliei, însă cu un parfum mult mai tare și mai apropiat de izul pământului umed. Cel puțin asta este percepția mea. Mă poartă cu gândul la zilele ploioase de primăvară, când mirosul pământului ud se împletește cu mireasma florilor.

Dacă nu vrei ceva parfumat, atunci poți încerca să pui în banana bread bucăți de ciocolată, nuci, alune crocante, fistic sau fructe uscate.

Pentru că este un desert copt foarte ușor de făcut, îl poți face oricând, doar să ai ingredientele la îndemână. Cu bananele poate fi mai complicat. Însă dacă faci un stoc generos și le lași să se coacă bine, le decojești și le păstrezi în pungi speciale la congelator.

Acum că am rezolvat și această problemă, putem să trecem lejer la treabă.

Banana bread reteta

Banana bread – rețetă de chec cu banane

Ingrediente:

  • 3 banane coapte bine (350 – 400 grame, greutate fără coajă)
  • 250 grame făină tip 650
  • 75 grame zahăr brun (muscovado, melasă, etc.)
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei vegetal (cocos, din sâmburi de struguri, etc.)
  • 10 grame praf de copt
  • 100 grame fistic, nuci, alune, bucăți de ciocolată, etc.
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • 2 lingurițe extract alcoolic de vanilie
  • un praf de sare

Preparare:

  1. Bananele se pun într-un vas larg și se pasează cu ajutorul unei furculițe până se formează un piure.
  2. Se adaugă uleiul, ouăle, zahărul, sarea și extractul de vanilie și se amestecă bine cu o spatulă, până la încorporare.
  3. Peste amestec se adaugă ingredientele uscate: făina, praful de copt și pudra de scorțișoară și se încorporează până la formarea unui aluat lichid. La final se adaugă ciocolată bucăți, alune, nuci, etc. și se amestecă în aluat.
  4. Aluatul se toarnă într-o formă de copt dreptunghiulară (formă de chec) tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 50-60 minute în cuptorul preîncăzit la 180˚C. Când trece testul scobitorii, este gata (înainte de a scoate tava din cuptor, se înțeapă aluatul copt cu o scobitoare; dacă scobitoarea este curată, fără urme de aluat umed, atunci checul nostru este gata).

Important: Banana bread am copt-o într-un cuptor electric cu ventilație pe programul de coacere intensivă (fan on), pe linia 3 din 5 (mijlocul cuptorului).

Chec cu banane macro foto
Reteta banana bread
Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Banana bread - chec cu banane
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu