Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Pastă de dinți homemade pentru copii mofturoși

Pastă de dinți homemade pentru copii mofturoși

Iată un articol interesant scris de Sibel Grigore, expertă în cosmetică organică, despre cum poți face o pastă de dinți homemade pentru un copil mofturos. Recunosc că nici eu nu mă împăcam cu gustul pastei de dinți când eram mică. Nu-mi plăcea gustul mentolat și nici diversitate nu exista pe atunci.

„Nu știu dacă și voi aveți probleme când alegeți produsele de îngrijire pentru copii, dar eu am. Mai ales că are vârsta la care trebuie să fie atentă și cu tenul și nu are deloc răbdare să îi explic ce să facă. La fel este și cu pasta de dinți: ba e prea mentolată, ba e prea mare tubul sau nu îi place cum arată. De fiecare dată avem discuții lungi în fața raftului. Așa că în ultimile luni i-am comandat ce am considerat că este mai “safe” din punct de vedere al ingredientelor și chiar am început să îi fac propria ei pastă de dinți homemade.

De aceea m-am gândit azi să îți împărtășesc și ție această rețetă simplă, pentru că în momentul în care tu, ca mamă, îți schimbi produsele de îngrijire, trebuie să ai grijă și de ceilalți membri ai familiei, tu fiind un exemplu pentru ei.

Rețeta este foarte simplă și o poți face într-o cantitate mică pentru început, ca să vezi dacă îi place copilului tău. Apoi poți dubla cantitățile sau tripla și astfel vei avea o pastă de dinți pe placul lui.

De ce să schimbi pasta de dinți din comerț cu o pastă de dinți homemade?

Pentru că cea din comerț conține numai ingrediente nocive (parabeni, propilen gligol, parfum sintetic, colorant artificial, etc) și poate contribui la alergii, poate distruge smalțul dinților, iar când sunt mici, ei chiar o pot înghiți în timp ce se spală și nu este un lucru tocmai bun.

Cum verific toxicitatea ingredientelor?

Dacă vrei să te interesezi despre conținutul ingredientelor din pasta de dinți pe care o folosești în present și cât de toxice sau de sigure sunt, te sfătuiesc să intri pe www.ewg.org/skindeep .

Un alt motiv foarte bun pentru a schimba pasta de dinți este prețul. Un produs organic costă destul de mult și îți ajunge puțin timp. Dacă îți faci singură o rețetă, pentru care oricum ai în casă ingredientele și dacă ai să calculezi, descoperi că este foarte ieftină. Deci scutești și o mulțime de bani.

Ingrediente necesare:

2 linguri de xylitol

4 linguri de unt de cocos

5-7 picături de ulei esențial de portocale

Metodă de realizare:

Amestecă xylitolul cu untul de cocos într-un recipient cu capac. Adaugă uleiul esențial și amestecă până când acesta este distribuit în toată compoziția.

Recomandările mele:

-fiecare membru să aibe borcănelul propriu cu pastă de dinți. Astfel se evită contaminarea cu bacterii și fiecare își poate alege aroma preferată.

-nu introduce periuța în borcan, ci folosește un bețișor de lemn (ca cele de la înghețată) pentru a scoate pasta de dinți din borcan și apoi pune-o pe periuță. Și acest lucru este tot pentru a evita contaminarea cu bacterii.

-pe timpul verii se poate să capete o consistență mai fluidă, deoarece cocosul se topește. Dar o poți ține 5 minute la frigider și apoi o poți folosi.

Despre ingredientele pastei de dinți homemade

Xylitolul este un ingredient folosit în pasta de dinți făcută în casă. Este înlocuitorul perfect pentru bicarbonatul de sodiu, pentru că este un îndulcitor, așa că produsul final va avea un gust dulceag, plăcut copiilor.

Untul de cocos este unul dintre cele mai utilizate ingrediente pentru pasta de dinți făcută în casă, cu proprietăți antibacteriene, antifungice și de prevenire a cariilor.

Uleiul esențial de portocale, pentru tine, ca și adult, nu este absolut necesar să-l adaugi în pasta de dinți. Însă pentru a fi mai atrăgătoare copiilor, am ales portocală, pentru că este o aromă cunoscută de ei deja. Dar atenție: folosește ulei esențial doar după vârsta de 2 ani și neapărat să fie unul de calitate.

Această rețetă poate suferi modificări în ceea ce privește aroma aleasă și astfel toată lumea este fericită!”

Pentru mai multe sfaturi și idei de îngrijire a corpului, pe Sibel o puteți urmări pe www.cosmeticaorganica.eu sau pe pagina de socializare.

Dacă găsești util articolul, nu ezita să dai un share pentru a vedea și ceilalți.

Îți mulțumesc!

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 5 votes
Brand Name
www.cosmeticaorganica.eu
Product Name
Pastă de dinți homemade
Price
-

Lasă un comentariu