Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Maioneză de post

Maioneză de post

Atunci când am renunțat la maioneza din ou nici nu mi-am închipuit că o maioneză de post se poate obține atât de ușor. Ce-i drept, ajutorul meu de nădejde în bucătărie este Optimum 9200A de care sunt foarte mândră. Nu doar că îmi iese această maioneză, dar și cremele pentru torturi raw vegan sunt extrem de fine și cremoase. Spre exemplu această rețetă de desert raw vegan.

Avem nevoie de grăsimi?

Deși conținutul de grăsime este mare și conținutul caloric este și el mare, cel puțin este un produs curat, obținut din ingrediente clare și la îndemâna oricui. Sfatul meu este să nu consumi frecvent maioneză, chiar dacă este totuși o maioneză de post. De ce? Corpul nostru are nevoie și de grăsimi bune, precum cele vegetale, dar maioneza adăugată peste carbohidrați mărește conținutul caloric al preparatului respectiv. Pune-o la loc de cinste și folosește-o înțelept, asociată cu o salată mare și îndestulătoare.

Dacă vrei să știi cum mai poți folosi maioneza de post, fii cu ochii pe blog. Mâine voi posta o rețetă delicioasă în care te poți bucura de o cantitate decentă de maioneză. Oricum, românii nu cred să fie mari consumatori ai acestui produs. Cel mai des este folosit la salata bouef sau la icre, nu? Îmi poți lăsa un comentariu mai jos și îmi poți spune cum folosești tu maioneza în bucătărie.

Maioneză de post

Ingrediente:

200 ml ulei vegetal (am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)

100 ml lapte vegetal (am folosit lapte de soia)

un praf de sare

un praf de turmeric (opțional)

1 lingură zeamă de lămâie (opțional)

Preparare:

Toate ingredientele se pun într-un blender de mare viteză (am folosit Optimum 9200A) și se mixează câteva secunde pe funcția Medium Speed până se emulsionează grăsimea și se obține o cremă/maioneză.

Sfat: pentru o maioneză light, dar mai fluidă, se folosește raportul 1:1 de ulei-lapte, ci nu 2:1 așa cum este în rețetă. La frigider se va întări ușor.

Tips: dacă nu ai un blender de mare viteză, poți folosi un mixer/blender de mână, dar îți va lua mai mult timp pentru a obține maioneza.

Dacă ești în căutarea unui blender, click aici pentru a vedea oferta Froothie România. Primești 20 Eur reducere folosind codul de reducere: aromaverde-optimum-20 și te bucuri de cele mai cremoase smoothie-uri, iar deserturile raw vegan vor fi foarte ușor de făcut.

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Maioneză de post
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)