Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Să învățăm să mâncăm sănătos la grădiniță

Veștile bune și inițiativele frumoase trebuie să circule. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi un lucru minunat: se face educație alimentară sănătoasă încă de la grădiniță, iar părinții sunt și ei vizați, participând prin propriul lor exemplu și luând notițe de la medicul nutriționist. Mi-ar plăcea ca astfel de inițiative să fie cât mai dese și chiar să devină un stil de viață pentru că simt că noi, adulții, am uitat să mâncăm sănătos.

Educație alimentară

Grădinițele și școala Butterfly au lansat un program de viață sănătoasă dedicat copiilor și părinților lor. Din alimentația copiilor de la cele 3 grădinițe și a școlii a fost scos zahărul, în prepararea mâncării sunt folosite legumele și fructele proaspete, iar în programul fiecărei zile sunt incluse 2 ore de sport sau activități în aer liber.

Cei mai de succes oameni în plan profesional sunt aceia care și-au însușit și principiile unei vieți sănătoase și le respectă. Considerăm că este important să includem în educația pe care o oferim copiilor și modalitățile prin care pot duce o viață sănătoasă, care să le garanteze pe viitor și succesul personal, alături de cel profesional. Am inclus multe ore de sport în program, ne-am adaptat meniul și mergem pe variantele cele mai sănătoase ale fiecărui preparat. În plus, pentru că suntem conștienți că principiile unei vieți sănătoase nu vor fi însușite, dacă nu sunt urmate și în familie, ne concentrăm și pe o comunicare activă a acestor principii către părinții copiilor” declară Mădălina Gîdiuță, Fondator al Grupului Educațional Butterfly.

În luna octombrie la Butterfly a fost sărbătorită Ziua Internațională a Alimentației, printr-un workshop pentru copii susținut de cei de la Microgreens România ce i-au învățat pe copii ce și cum să mănânce sănătos și alături de care copiii și-au creat propria grădină, iar îndrumați de Chef Nicolae Vasile au preparat o salată inedită.

Mâncăm sănătos

Tot în luna octombrie și părinții și-au făcut temele despre nutriție, participând la workshopul “Principiile unei alimentații sănătoase”, susținut de medicul nutriționist Anda Avramescu în cadrul școlii Butterfly. La workshop au putut participa toți părinții dornici să afle mai multe despre nutriție, nu doar membrii comunității Butterfly.

Acțiunile dedicate însușirii unor principii de viață sănătoasă vor continua la Butterfly de-a lungul întregului an. O serie de articole despre alternativele cele mai sănătoase la alimentele îndrăgite de copii vor fi postate pe site-urile grădinițelor și școlii Butterfly în rubrica de Viață Sănătoasă.

Articolele sunt semnate de Andreea Ion, Director Operațional al școlii Butterfly și specialist în nutriție, ce supraveghează modalitatea de alcătuire a meniului în toate sediile Grupului Educațional Butterfly.

Iată ce au învățat deja copiii de la Butterfly despre viața sănătoasă și doresc să transmită tuturor celor care doresc să aibă o alimentație echilibrată: https://www.youtube.com/watch?v=HIqr0HMJTyY

Oră sport grădinița Butterfly

Lasă un comentariu