Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Între 2016 și 2017, rețete, gânduri, fapte…

Între 2016 și 2017, rețete, gânduri, fapte…

Atât de puțin a mai rămas până la trecerea dintre ani… Sper că v-ați pregătit cum se cuvine și că ați pus pe lista voastră tot ceea ce vă doriți să se întâmple în noul an, tot ceea ce puteți face mai bine decât în 2016, tot ceea ce poate inspira oamenii pentru a fi mai buni, mai demni, mai plini de iubire, mai deschiși.

Ce-i drept, uitându-mă în urmă la rețete, la gânduri, la fapte, cred că au fost mai puține rețete, dar în compensație au apărut în viața mea mai mulți oameni, mai multe locuri, mai multe evenimente.

De 2 ori VegFest

În 2016 au fost o serie de evenimente, dintre care VegFest organizat de Asociația Vegetarienilor din România și Do Good Academy, care au adus-o pe Mimi Kirk în România, o adevărată inspirație pentru noi toți. Și pomenind de VegFest, am avut ocazia de a-i vedea pe berlinezi petrecând la propriul lor VegFest, un eveniment complex din toate punctele de vedere.

Revenind în ograda noastră, m-am bucurat să-l cunosc pe Haplea Fructaliu și să-l ascult în cadrul VegFest, alături de mulți alții, precum Andrei Roșu și Alec Blenche.

În luna mai am participat la conferința Colin CampbellStudiul China și am fost foarte încântată să-l cunosc în persoană pe cel care a cercetat timp de decenii și a descoperit că alimentația este strânsă corelată cu apariția și dezvoltarea cancerului. Foarte mulți oameni dornici de informație și plăcut surprinsă că studenții la Medicină au avut liber acces la această conferință, am asistat la un rezumat a tot ceea ce însemnă alimentație și efecte nocive în corpul nostru.

Unde mâncăm vegetarian sau vegan

Vorbeam mai devreme de oameni și de fapte. Anul acesta am colindat prin restaurante și am descoperit câteva oportunități de a mânca vegetarian și vegan în București, de altfel poți urmări și pe blog harta care se va umple ușor-ușor cu astfel de restaurante veg friendly sau chiar dedicate, așa cum este Barca.

Comparând piața din București cu cea din Berlin în materie de restaurante vegetariene sau vegane suntem cu muuult jos, aproape inexistenți, însă mă bucur că totuși există și la noi câteva oportunități. Vrei să știi câte localuri dedicate există în Berlin? Eu am trecut pe la câteva și am gustat din meniurile lor, așa că îți las recenziile mele aici și aici.

Oameni și fapte

Pe principiul „Cere și ți se va da” am ales să fac cel mai binecuvântat lucru anul acesta: voluntariat în cadrul SOS Satele Copiilor România. Și de ce spun „Cere și ți se va da”? Pentru că într-o zi am fost și am donat câteva rechizite pentru copiii de la SOS Satele Copiilor și cea care m-a primit m-a întrebat dacă nu vreau să fiu voluntară. Nu am stat prea mult pe gânduri și am spus că da, cu mare drag dacă au nevoie, sunt la dispoziția lor. Și așa am început să prind drag de acest loc și de oamenii care sunt implicați în organizație.

Pe lângă activitatea mea constantă la Satele Copiilor sunt și susținător financiar al ursuleților orfani din Harghita prin WWF România. Nu este o sumă mare, dar puțin câte puțin putem face o lume mai bună dacă ne-am alinia cât mai mulți la astfel de acțiuni. Uneori voluntariatul ne „costă” timp, alteori bani. Niciuna din resurse nu este inepuizabilă în fața satisfacției pe care o ai, în fața împlinirii și a sentimentului puternic care se cuibărește în inima ta.

Ateliere raw vegane, evenimente

De Cristina Drăghici tot ai auzit, ne-ai văzut împreună, am și gătit împreună. Mă bucur nespus că o cunosc, este un om deosebit și plin de viață, cu un zâmbet molipsitor și cu o dăruire aparte pentru tot ceea ce întreprinde. Îți las mai jos câteva poze de la atelierul nostru, cât și de la alte ateliere unde am pregătit dulciuri raw vegane în cadrul unor evenimente. Îmi doresc ca astfel de ateliere de gătit și workshopuri de informare să-și facă loc cât mai mult în anul care vine și îmi doresc să-mi fii alături pentru a ne bucura împreună.

Ce înseamnă yoga pentru mine

La sfârșit, dar cea mai importantă cunoaștere din acest an: yoga. De la începutul anului am început să practic yoga și să îi cunosc beneficiile pe toate planurile, pentru mine este o adevărată revelație, atât oamenii care o practică, cât și modul în care te transformă. Mediația și respirația mi-au adus liniște, calm, răbdare și bunăstare fizică și mentală, stand up steel și la propriu și la figurat, iar yoga a început să crească în mine altfel de energii decât până acum. Dar ce vorbesc eu despre yoga? Ca să știi, trebuie să cunoști.

Dragă cititorule, îți doresc ca în noul an să te iubești și să iubești, să cunoști, să te deschizi și să oferi pentru a primi!

 

Un an nou cu iubire!

Mulțumiri celor care mi-au fost alături în acest an: Easy ITRepublica Bio, Idilia Photo și noilor prieteni: Froothie România, Solaris – Belșug din natură, Mediteranea Gourmet.

 

Make & Take! Atelier de pregătit salate hrănitoare și tipsuri ayurvedice

Atelier de pregătit cozonac raw – Târg totul despre raw

Atelier cheesecake raw vegan 

Foto credit: Marius Dragne

 

Summary
Photo ofAlexandra Sandu
Name
Alexandra Sandu
Nickname
(AromaVerde)
Website
Job Title
Blogger culinar și fotograf
Company
Aroma Verde
Address
-,
București, -, -

Lasă un comentariu