Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Salată de hrișcă cu avocado și fenicul

Salată de hrișcă cu avocado și fenicul

Cristina Drăghici, nutriționist și iubitoare de India, m-a fermecat cu această salată de hrișcă cu avocado și fenicul la unul din atelierele ei. Am fost puțin reticentă când am auzit lista de ingrediente și mintea mi s-a oprit pe fenicul. Mi-am zis: „Sigur n-o să-mi placă salata!”. Dar am zis să trec repede peste tipare și să gust din salata Cristinei. Problema minții sabotoare există în fiecare persoană și de cele mai multe ori ratăm delicii sau alimente foarte sănătoase din cauza unor simple gânduri.

Sparge tiparele

Ce pot să spun este că din momentul în care am gustat salata de hrișcă cu avocado și fenicul am descoperit adevăratul gust al feniculului crud. Ca să nu mă las pradă minții, întotdeauna mă gândesc cât de minunată este natura și câte alimente ne oferă. Iar când simt că ceva îmi displace, deși este sănătos, iau în calcul toate beneficiile și trec peste stereotipuri șugubețe.

Îți lansez o provocare cu pregătirea acestei salate și îți dau mai jos câteva proprietăți ale feniculului și ale kashei sau hrișcăi.

Beneficiile feniculului

Vorbind despre fenicul, acesta este foarte bun pentru sănătatea ochilor datorită conținutului de luteină și zeaxantină, care sprijină organismul în lupta cu radicalii liberi. Cristalinul ochilor beneficiază de aceste două componente, păstrându-ne vederea clară, dacă aducem de-a lungul timpului în corp un aport suficient.

­­Hrișca sau kasha este bogată în magneziu, potasiu și fosfor, iar 100 grame de hrișcă* conțin 3,38 grame proteine și toți aminoacizii esențiali, dar în cantități mici. Este potrivită pentru dietele de slăbit datorită conținutului caloric mic: 92 kcal/100 grame*.

Menta este foarte bună pentru digestie și probleme digestive, precum sindromul colonului iritabil și pentru durerile de cap.

Minunăția asta de salată de hrișcă am pregătit-o împreună cu Cristina la atelierul nostru de salate hrănitoare ținut în luna noiembrie. Dacă l-ai ratat, poți vedea aici câteva imagini frumoase de la eveniment.

Salată de hrișcă cu avocado și fenicul

Ingrediente:

200 grame hrișcă maro hidratată 12 h și fiartă timp de 10 minute cu sare (uneori timpul de fierbere este mai mare sau chiar poți sări etapa dacă hrișca este deja bine hidratată, depinde de hrișcă)

1 avocado curățat și tocat cuburi mici

50 grame fenicul tăiat mărunt

2-3 crenguțe de mentă verde (doar frunzele tocate mărunt)

2-3 crenguțe de busuioc verde (doar frunzele tocate mărunt)

1 lingură de ulei de măsline presat la rece

1-2 linguri suc de lime (se adaptează după gust)

sare după gust

piper (opțional)

Preparare:

Toate ingredientele se amestecă într-un bol, iar sarea și sucul de lime se adaugă după gust.

*date conform USDA.

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Salată de hrișcă cu avocado și fenicul
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

Lasă un comentariu