Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Sos picant de arahide

Sos picant de arahide

Sunt o mare fană a bucătăriei asiatice și a ingredientelor folosite pentru prepararea rețetelor și le-aș combina cu tot ce avem noi mai bun în România. Chiar râdeam acum ceva timp de cineva care a făcut o supă miso cu gust pregnant de țelină, un fel de fusion între bucătăriile asiatice și cea românească, însă bună, nimic de negat la acest capitol.

Sos picant de arahide

În timp ce hoinăream ieri prin oraș mă gândeam ce aș putea să mănânc la masa de prânz, ceva ușor, dar combinat cu un sos bun și fermecător pentru papilele gustative. Mă gândeam la ceva verde…, dar parcă n-aș fi vrut doar o salată. Așa că am luat o pungă de varză de Bruxelles congelată și în timp ce mă îndreptam spre casă mi-a venit ideea minunată de a face un sos de arahide. Picant!

Pentru cei care nu sunt fani ai legumelor verzi, sosul picant de arahide merge la fix, este soluția salvatoare pentr mofturoși. Mie îmi place atât de mult că îl folosesc ca dressing pentru salate sau ca un topping pentru supele cremă vegane.

Varză de Bruxelles cu sos picant de arahide

Sos picant de arahide

Ingrediente:

100 grame arahide coapte sau unt de arahide

50 ml apă sau 4 linguri

2 linguri sos de soia (îl limitați dacă untul de arahide este deja sărat)

1 lingură suc de limetă (lime)

1 lingură ulei de susan

½ linguriță de ghimbir ras mărunt

½ linguriță pastă de chili (un praf de chili, dacă nu aveți pastă)

Preparare:

Mixați bine arahidele în robotul cu lama în S până obțineți unt de arahide (rețeta aici), apoi adăugați celelalte ingrediente și mixați în continuare. Ingredientele picante le puteți adăuga treptat și gustați sosul pentru a-l potrivi după gustul vostru. Tot procesul a durat 15-20 minute cu tot cu pauzele aferente răcirii motorului robotului. Dacă nu ai un robot de tipul Vitamix, atunci durează un pic mai mult prepararea untului de arahide, însă nu este imposibil.

Se servește cu legume coapte sau fierte sau se poate folosi ca dressing pentru salate și de ce nu, și în supele creme ca un topping, pentru un gust aparte.

Notă: varza de Bruxelles am fiert-o 10 minute cu sare, cimbru și busuioc uscate.

Varză de Bruxelles și sos picant de arahide

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Sos picant de arahide
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Lasă un comentariu