Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Icre din amaranth

Icre din amaranth

Ce mă împiedica pe mine să fac această rețetă de icre din amaranth era tocmai maioneza. Cumva trebuie să găsești un gust echilibrat astfel încât să nu ai impresia că mănânci doar maioneză sau doar amaranth. Fiind rețeta preferată a surorii mele, cred că acum va fi foarte fericită și nerăbdătoare să i-o prepar.

Rețete vegane cu rol de suplinire a rețetelor tradiționale românești

Referitor la toate aceste rețete vegane care cumva suplinesc preparatele tradiționale românești, pot spune că nu mă dau în vânt după ele. O fană a sarmalelor nu am fost, icre nu mâncam niciodată acasă pentru că mama nu făcea, iar despre celelalte chiar nu știu ce să zic. Pur și simplu această rețetă de icre din amaranth are un gust bun, apropiat de cel al icrelor de pește, și cred că este o ocazie bună să includem amaranthul în rutina noastră. Dacă ne-am îndrăgostit de gustul lui, putem să-l adăugăm în supe, în tocănițe, în bolurile Buddha sau chiar în deserturi, fiert sau prăjit până se transformă în mini popcorn.

Despre amaranth

Semințele de amaranth sunt semințele știrului, plantă pe care o culegeam și o dădeam porcilor drept mâncare. Când știrul ajunge la maturitate atinge înălțimi mari și dezvoltă florile din care rezultă semințe. Îmi aduc aminte că bunica mea pregătea ciorbă de știr în perioada când acesta era tânăr și ușor de cules. Gustul lui este asemănător spanacului și oamenii obișnuiau să-l prepare destul de des, fie sub formă de supă, fie opărit.

Per 100 grame* amaranthul furnizează 3,80 grame proteine, doar 102 calorii, ceea ce îl face potrivit în dietele de slăbit, 2,10 grame fibre, 47 mg calciu și 2,10 mg fier. Alte minerale conținute în cantități utile: fosfor, magneziu și potasiu.

Icre din amaranth

Ingrediente:

150 grame amaranth fiert (vezi indicații pe pachet)

2 cepe roșii potrivite (aproximativ 100 grame)

85 grame maioneză de post

1-2 lingurițe zeamă de lămâie

un praf de sare

Preparare:

Amaranthul fiert (hidratat câteva ore înainte de fierbere) și scurs bine se amestecă cu maioneza de post, cu ceapa tocată mărunt, sare și zeama de lămâie. Am pus o cantitate mică de maioneză, atât cât să îi schimbe culoarea amaranthului și să-i dea gust bun, dar îndeajuns încât să nu-i schimbe gustul complet.

Se poate servi pe o felie de pâine sau pe felii sau bețe din legume, precum: castraveți, ardei, dovlecei, etc.

*date conform USDA.

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Icre din amaranth
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

Lasă un comentariu