Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Smântână de caju

Smântână de caju

Cine zice că viața de vegan este una grea? Ai tot ce-ți trebuie și nimic nu-ți lipsește, chiar și smântâna o poți lăsa pe listă, dacă este vegetală, bineînțeles. Dintre toate nucile, cele de caju sunt cele mai versatile pentru că le poți transforma în smântână de caju, într-o cremă pufoasă și delicioasă de vanilie, în creme aromate și gustoase pentru torturi raw, în iaurt vegetal și tot așa…

Smântână vegetală de caju

Nu știu cum sunteți voi în viața de zi cu zi, dar tare mi-ar plăcea să aflu câte ceva despre voi. Eu învăț acum moderația, degustarea și bucuria de a-mi hrăni corpul: un templu în care sălășluiește un suflet curios și dornic de evoluție, am devenit mai conștientă de „plăcerea” unui dulce, de o masă hrănitoare și mai puțin chinuitoare pentru stomac și constat că dacă mănânc sănătos, este și îndestulător. M-am apucat de sport, îmi place să țopăi pe ghetele de kangoo jumps la orele Dianei, deci sunt o canguriță fericită și am renunțat la dulciurile din comerț și ,teoretic, și la pâine. Asta cu pâinea nu-mi iese mereu pentru că fie mănânc câteva felii de graham când îmi este poftă, fie o bucată de pâine dospită cu maia de la brutăria din colțul străzii. Mai salivez pe lângă câte o vitrină cu prăjituri, dar mă dreg cu un dulce raw vegan și îmi trece repejor.

Revenind la smântâna de caju, pentru mine are un gust atât de echilibrat și de bun, că o folosesc în preparate vegane în cantități mult mai mici decât smântâna normală. Dacă nu ați încercat-o încă, eu vă zic că e minunată și chiar trebuie să o gustați cu această supă cremă de ardei copți.

Smântână vegetală din caju 2

Smântână de caju

Ingrediente:

100 grame caju hidratat minim 12 ore

100 ml apă

1-2 linguri suc de lămâie

un praf de sare

Preparare:

Caju  împreună cu apa se pun în blender și se mixează bine până se obține o pastă cu consistență cremoasă. Sucul de lămâie și sarea le puneți treptat și gustați. Smântâna trebuie să aibă un gust dulceag-ușor acrișor și sarea nu trebuie să iasă în evidență.

Se păstrează la frigider timp de 3-4 zile. Cred că merge și mai mult, dar cel mai bine vă bucurați de ea atunci când o preparați.

Un mic secret: dacă nu aveți un blender puternic, atunci lăsați nucile de caju la hidratat minim 24 ore. Se vor înmuia și vor absorbi apă, astfel încât la mixare va ieși o cremă  foarte fină, aproape demnă de un Vitamix.

Smântână vegetală din caju

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “Smântână de caju”