Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Săpunuri naturale și Naturelle by Natalia

Schimbarea în alimentație mi-a deschis calea spre o altă lume, o lume în care descopăr oameni minunați cu povești frumoase. Din mâinile Nataliei ies săpunuri naturale magice, cu ingrediente prețioase și blânde atât cu noi, cât și cu mediul înconjurător, dar și rețete delicioase. Te invit să îi cunoști povestea! 🙂

Săpunuri naturale

Despre  Natalia

Sunt născută în Republica Moldova, îndrăgostită de România și stabilită în Belgia. Sunt mama a două fetițe care împreună cu soțul meu, sunt primii cu care împărtășesc bucuria fiecărei noi experiențe culinare, dar și entuziasmul creării unui nou săpun. Sunt atrasă de lucrurile simple, tocmai de aceea mă încântă orice ne trimite cu gândul la origini, la pământ și rustic. Și, poate înainte de toate, sunt nestatornică și neobosită în căutarea frumosului care ne completează viața.

De unde ideea unui blog presărat deopotrivă cu rețete gustoase, dar și cu săpunuri frumos conturate?

Forma actuală a blogului categoric nu a fost ceva plănuit dinainte. Acum câțiva ani, am descoperit pasiunea săpunăritului căruia i-am dedicat și-i dedic în continuare, cu aceeași plăcere, o mare parte din timpul, energia și voiciunea mea.

Încet, încet însă, odată cu descoperirea beneficiilor asupra corpului în urma utilizării unui săpun rezultat al combinării doar a ingredientelor naturale, am realizat și am simțit efectiv că nu îmi este suficient și că pentru o stare generală de bine trebuie să merg mai departe de atît.

Acel aport de natural venit din exterior cerea să fie completat și de o alimentație adecvată. Acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că a fost o trecere venită de la sine, simplă și neforțată, astfel încât mâncarea și săpunurile sănătoase au devenit două lucruri inseparabile din viața mea și a familiei mele, iar de aici și până la dorința de a împărtăși și altora din acest stil de viață, prin intermediul unui blog, a fost doar un mic pas.

Săpun artizanal natural cu lemongrass

Ce stil de viață ai și de ce ai ales să trăiești astfel (ovo-lacto, vegan, raw vegan)?

Vreau să cred și încerc să am un stil de viață sănătos fără a-mi dori neapărat  să fiu integrată într-o  anumită categorie, dar dacă trebuie neapărat să aleg una dintre categorii, atunci, fără nicio ezitare, spun că sunt vegană.

Nu am un regim alimentar bine definit și de fapt nici nu cred că îmi doresc asta, în schimb, de-a lungul timpului, am reușit să mă autoeduc astfel încât să „visez” din ce în ce mai puțin la combinații nesănătoase în favoarea alimentelor care realmente ne aduc un plus de valoare.

Astfel aș putea rezuma stilul meu de viață fiind o armonizare între o alimentație preponderent sănătoasă, produse de igienă cât mai naturale, mișcare în aer liber și nu în ultimul rând, o atitudine pozitivă în fața vicisitudinilor vieții.

Săpun artizanal Naturelle by Natalia

Ce te inspiră în crearea săpunurilor? Ți le-am studiat atent și sunt o îmbinare perfectă de culori și ingrediente speciale, mai că aș mușca din ele. De vină să fie și ingredientele folosite?

Multumesc pentru aprecieri! Categoric o mare parte din „vină” aparține ingredientelor. Dar, mai exact, cred că este vorba de un mix de inspirație, ingrediente, stări și așteptări.

În crearea săpunurilor mă inspir din absolut orice pentru că imaginația nu are limite, nu-i așa? Sunt ca un mic copil căruia îi trece o idee năstrușnică prin minte și curiozitatea nu-i dă pace până nu o pune în aplicare ca să vadă rezultatul.

E o provocare continuă alegerea și îmbinarea potrivită a ingredientelor și culorilor, dar cred că de fapt în asta și constă satisfacția finală.

Săpun natural argilă roșie

Ce părere ai despre produsele de igienă și înfrumusețare din comerț și ce procent de astfel de produse se regăsesc în casa ta?

Cred că sunt mai multe produse decât are omenirea nevoie. Folosesc foarte puține, aproape deloc, produse din comerț, și asta, odată pentru că, trebuie să recunosc, nu prea am încredere în ele, și apoi, pentru că prefer să meșteșugăresc singură exact de ce are nevoie pielea mea.

Cred că, fără a fi cârcotașă, majoritatea produselor conțin, pe lângă multe ingrediente nocive, și un surplus de ingrediente de care corpul nostru n-are nevoie. E ca și în viață de altfel: un om are nevoie de atât de puține lucruri pentru a fi fericit. Consider că pe același principiu funcționează și organismul uman, de aceea mă rezum la combinațiile clasice care îmi oferă vitalitatea și hidratarea de care corpul meu are nevoie.

Săpun natural argilă verde

Pentru o persoană care încearcă să facă alegeri cât mai sănătoase, și nu doar culinar vorbind, ce ai recomanda?

Aș recomanda să înceapă prin a face pași mărunți. E greu să reușești în orice dacă vrei să atingi performanța din prima. E nevoie de răbdare, auto-educație și bineînțeles voință. Astăzi, când avem la dispoziție atâtea surse de informație, poate fi în același timp util, și derutant, dar cu siguranță e importantă și mult mai facilă ca oricând, documentarea.

Sfatul meu e să elimine încet, încet, obiceiurile nesănătoase, ca mai apoi să le poată înlocui cu altele sănătoase. Să nu se aștepte la schimbări radicale, peste noapte, ci să își spună mereu că pentru lucrurile bune așteptarea merită. Și, nu în cele din urmă, să-și permită din când în când câte o „scăpare” pentru că doar suntem oameni.

Săpun natural kombucha și sare

Cum îți petreci timpul liber și ce te relaxează mai mult?

Ah, în timpul liber îmi place să fac multe lucruri, adesea mă rezum doar la unele însă cele mai recurente sunt, bineînțeles, gătitul în familie, crearea unui nou săpun, înotul, lecturarea unei cărți, un film bun, pierderea timpului pe rețelele de socializare. Când vreau însă să ies puțin din cotidian, cochetez cu pasiunea mea pentru fotografie, desenatul/scrisul pe T-shirts și pentru prelucrarea ceramicii.  Sunt încă la început, dar atunci când am timp să mă ocup de una dintre ele, rezultatele se resimt în cel mai bun mod.  Și, bineînțeles, ca tot omul doritor de nou, îmi place să călătoresc și să mă plimb cu familia până când soarele ne adună acasă.

Săpun natural mușețel

Ce bloguri/cărți te-au marcat cel mai mult în drumul tău spre o viață mai sănătoasă?

Au fost multe cărți/bloguri din care am învățat multe despre nutriție (blogul lui Mimi – „Hrană vie”, blogul Ligiei – care mi-a fost prima poartă spre această lume a nutriției, al Corinei, al Oliviei Steer, blogul Cristelei Georgescu), însă cum hrana nu este totul, am început să citesc tot ce-mi cădea în mână. Recent, am dat, întâmplător, de blogul „Școala de slăbit” pe care, practic,  l-am savurat și unde am găsit unele informații pe care nu le-am găsit nicăieri și care mi-au fost răspuns la unele întrebări care mă frământau de demult.

Săpun natural spirulină

Săpun natural pudră de orz

Mulțumesc, Natalia!

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Săpunuri naturale și Naturelle by Natalia”