Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Andrei Roșu – performanța unui sportiv vegetarian

Andrei Roșu și performanța unui sportiv vegetarian

Precum bine știi, dragă vegetarian consacrat sau în devenire, clasica întrebare care îți este adresată atunci când spui cuiva că ești vegetarian este: dar de unde îți iei proteinele? Răspunsul este foarte simplu: din plante. Și dacă mai știi pe cineva care ar avea dubii legate de acest aspect trimite-l pe data de 22.10.2015 la conferința „Sportul și alimentația vegetariană” susținută de Andrei Roșu.

Andrei Roșu

Ca vegetariană de trei ani și jumătate sunt ținta unor discuții sau chiar ironii, dar m-am obișnuit sau cel mai bine am înțeles că oamenii tind să se reflecte pe ei în ceilalți prin vorbele sau prin faptele lor. Dacă cineva este curios să afle cum se simte un vegetarian, îi pot spune că eu mă simt foarte bine, că țin pasul la orele de sport, că respir bine la aproximativ 3900 metri altitudine după un traseu pe cărări de munte, că merg foarte mult pe jos, și toate astea ținând cont de faptul că am perioade când sunt mai mult sau mai puțin activă, deci nu fac sport constant.

Personal, d-abia aștept să-l cunosc pe Andrei și să aflu mai multe despre el și despre stilul lui de viață. Poate știți, poate nu, însă Andrei Roșu este primul sportiv vegetarian care a dus la bun sfârșit triatlonul Arch 2 Arc, adică a alergat 140 km, a traversat înot Canalul Mânecii pe o distanță de 60 km și a pedalat 300 km. Este incredibil, nu știu dacă puteți realiza câtă ambiție și câtă dorință există în spatele acestor cifre de kilometri parcurși, însă îi puteți citi pe site întreaga aventură trăită. Pe mine m-a uimit!

Ca noi toți și el are în spate o poveste asemănătoare: corporatist, o viață nu prea activă, alimentație așa și așa și nu o direcție în viață tocmai precisă. Dar ce l-a făcut să schimbe acest peisaj obscur? Ei bine, Andrei Roșu spunea într-un interviu pentru Adevărul că fiul lui începuse să-l imite: stătea lângă el pe canapea și apăsa telecomanda. Ce exemplu mai bun poate fi pentru un copil decât propriul lui părinte? Și de aici a pornit schimbarea lui Andrei Roșu. De la un cartof de canapea, așa cum îmi place mie să numesc aceste situații nu departe de noi toți, la un învingător de triatlon!

Și dacă vă lipsește motivația pentru orice visați în această frumoasă viață pe care uităm să o trăim uneori, urmați spusele lui Andrei: „Creierul nostru funcţionează ca un taxi. Dacă îi spui exact unde să te ducă, te va duce.”

Veggie inspiration!

Summary
Event
Sportul și alimentația vegetariană
Location
Connect Hub,

Lasă un comentariu