Bomboane cu dovleac
Dacă este toamnă, este dovleac. Pe buzele tuturor! Îți prezint cele mai delicioase bomboane cu dovleac, bomboane cu parfum de toamnă și dulceață discretă. Cândva îți pomeneam despre reciclare și că nimic nu se aruncă, chiar dacă pare că am stors seva din ele. Pentru aceste bombonele am folosit pulpa migdalelor din care am făcut lapte vegetal, păstrată cu drag la congelator.
Cele mai frumoase amintiri pe care le port cu mare grijă în suflet sunt legate de mamaia mea, de copilăria caldă și parfumată din casa bunicilor, de pisicuțele care veneau zgribulite și se cuibăreau la sobă, de trosnetul lemnelor care ardeau, de plăcinta cu dovleac duuulce și crocantă coaptă direct pe vatră. Și atunci când îmi este dor îmi fac o mică replică a acelor vremuri: cumpăr dovleac, îl coc și parfumez întreaga casă și fac din el o sumedenie de bunătăți, cum ar fi supa de dovleac sau aceste bomboane cu dovleac copt.
Bomboane cu dovleac
Ingrediente:
Pentru crema de dovleac:
100 grame dovleac copt
100 grame pulpă de migdale mărunțită foarte fin/făină de migdale/pulpa rămasă de la laptele vegetal
20 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor preferat (cam 2 linguri)
25 grame ulei de cocos (3 lingurițe)
extract de vanilie sau un băț de vanilie
¼ linguriță de praf de scorțișoară
Pentru ciocolată:
70 grame unt de cacao
25 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor preferat (2-3 linguri)
10 grame cacao pudră (2 lingurițe cu vârf)
Preparare:
Dovleacul copt, pulpa de migdale și restul ingredientelor pentru crema de dovleac se amestecă bine în robotul de bucătărie cu lama în S până obținem o pastă omogenă.
Ciocolata se obține prin topirea untului de cacao la bain marie și prin amestecarea lui cu nectarul de cocos și cacaoa. Eu le amestec bine cu un tel până se omogenizează foarte bine, apoi las vasul să se răcească și ciocolata să se mai îngroașe. Dacă vă grăbiți, puteți băga ciocolata câteva minute la frigider, dar atenție să nu se întărească prea mult.
Întindeți o bucată de hârtie de copt pe o tavă și începeți să formați între palme biluțe din pasta de dovleac obținută. Cu o furculiță, luați câte o biluță și tăvăliți-o bine prin ciocolată, apoi o lăsați la scurs pe hârtia de copt sau pe un grătar special pentru astfel de operațiuni, dacă aveți. Puteți decora cu semințe, fructe uscate sau orice vă place vouă.
Poftă de toamnă!





