Suc presat la rece din sfeclă, morcovi, ananas și portocale
Îmi plac provocările și îmi place să mă dedic acțiunilor sau lucrurilor frumoase, uneori mă las purtată de val și creez minunății. Uite așa m-am lăsat eu purtată de val datorită campaniei Aleg Sănătatea lansată de Vagonul cu Sucuri și am mai pus de un suc presat la rece. Cu sfeclă! Delicios, de altfel!
Am ținut neapărat să fac o rețetă cu suc de sfeclă pentru că în trecut sfecla nu era pe lista mea de ingrediente, chiar mă îngrozea gândul de a mânca sfeclă, dar să mai beau suc presat la rece de sfeclă! Ce-i drept, am descoperit gustul ei când am devenit vegetariană, chiar eram atât de încântată de ea încât o mâncam și crudă. O, Doamne, râd acum când îmi aduc aminte ce mă mai strâmbam. Am o prietenă căreia îi place salata de sfeclă roșie, iar eu eram de-a dreptul oripilată de faptul că mânca sfeclă roșie.
Ce am pierdut în atâția ani? Am dat o căutare pe Google pentru a vedea ce proprietăți minunate are sfecla, iar în caz că ești pe aceeași poziție pe care eram eu acum câțiva ani, poate te răzgândești: sfecla roșie întărește sistemul imunitar prin producerea de globule roșii, protejează ficatul și îl detoxifiază, crește rezistența mușchilor la efort, este dulce, dar nu îngrașă datorită numărului mic de calorii și previne bolile de inimă. Ei, ce zici? Merită să o consumăm?
Suc presat la rece din sfeclă, morcovi, ananas și portocale
Ingrediente:
1 sfeclă potrivită
2-3 morcovi
1 baby ananas sau 300 grame pulpă de ananas
2 portocale
Preparare:
Morcovii și sfecla se curăță de coajă (opțional) și se taie cuburi potrivite aparatului de stors. Ananasul și portocalele se curăță de coajă și se taie bucăți potrivite.
Rând pe rând puneți fructele și legumele tăiate cuburi în aparatul de stors pentru a obține minunatul suc roșu.
Poți vota această rețetă pe grupul Iubitorii de Smoothies & Sucuri și intri în concurs. Mai multe detalii despre concurs pe grup! Succes!
2 gânduri despre “Suc presat la rece din sfeclă, morcovi, ananas și portocale”
So sweet! Merci!
Cu drag! 🙂