Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ce găsim la un târg de produse bio în Kollwitzplatz

Ce găsim la un târg de produse bio în Kollwitzplatz

Zilele trecute vă povesteam de brunch-ul vegan din Berlin, acum a venit rândul unui târg de produse bio din Kollwitzplaz. Târgul se organizează de 2 ori pe săptămână, joi este târg exclusiv pentru produse bio, iar sâmbăta este mixt: produse bio și non-bio. Anul acesta târgul a sărbătorit 20 de ani de existență și cred  că va continua cu succes, având în vedere cerința tot mai mare a oamenilor pentru produse curate.

rosii-bio-targ-kollwitzplatz-berlin

flori-kollwitzplatz-berlin

gozleme-in-the-making

legume-kollwitzplatz-berlin

pastai-de-cacao-kollwitzplatz-berlin

targ-produse-bio-kollwitzplatz-berlin

Ce bunătăți găsești la un târg de produse bio

În primul rând te poți bucura de produse ready-to-eat, cum ar fi gozleme de la turci, pizza bio, prăjituri delicate, poți cumpăra legume și fructe bio, flori, mmm… boabe de cacao crude  și ciocolată crudă, cafea, cosmetice homemade, pălării făcute de o sud-americancă, decorațiuni, produse făcute la scară mică cu multă iubire și apreciere pentru mama natură.

Dacă mă întrebați pe mine ce înseamnă bio aș spune că iubire și respect pentru natură, deși astăzi bio înseamnă o afacere bună pentru cei cu dare de mână. Unele produse au prețuri colosale și un coș de cumpărături te poate costa cât un salariu minim pe economie. Și ce te faci când nu câștigi prea mult? Nu mănânci bio. 🙂

aranjamente-florale-kollwitzplatz-berlin

Revenind la târgul nostru, da, prețurile sunt mai mari decât ale produselor clasice, însă nu cu mult. Depinde ce cumperi, depinde de sezon și de țara de proveniență.

Ce m-a bucurat pe mine cel mai mult la acest târg? Standul cu tofu homemade și standul cu cacao crudă, atmosfera caldă și oamenii detașați. Despre standul cu tofu trebuie să vă spun câte ceva. În primul rând este cel mai bun tofu pe care l-am mâncat vreodată: tofu afumat și cu diverse condimente și un fel de drob foarte delicios din tofu, condimentat și copt bine până face o crustă maronie. Tofu-ul meu preferat este cel cu chimen, însă nu pot să nu îl ignor și pe cel „chorizo”.

prajituri-kollwitzplatz-berlin

tofu-afumat-kollwitzplatz-berlin

cacao-cruda-kollwitzplatz-berlin

De la standul cu cacao crudă am plecat cu boabe de cacao crude aduse tocmai din Belize, însă crude-crude și nefermentate, total diferite de cele fermentate, mai moi și cu un gust mai cumpătat și cu un lichior de cacao numai bun pentru ciocolata de casă.

Lumi și produse

Pe lângă cele enumerate mai sus, îți spun că nu doar cei care vin să cumpere la târg au o altă naționalitate, chiar și cei care vând acolo vin din diverse părți ale lumii: un domn polonez vinde o mulțime de soiuri de roșii și de mere, Fabio, italianul, care gătește paste și le parfumează cu trufe de Alba și polonezii care fac celebrul tofu.

La târgul bio mai găsești pâine, un dal delicios și crepe din alac la care se abonează copiii care ies de la ore, sucuri naturale și prăjituri vegane și o mulțime de alte chestii non-vegetariene.

Dacă ai drum pe la Berlin este musai să treci și pe la târg ca să îți faci o idee de ce înseamnă un târg bio și să guști din bunătățile de acolo.

Spor la cumpărături!

anghinare-targ-de-produse-bio-kollwitzplatz-berlin

importator-boabe-cacao-kollwitzplatz-berlin

legume-bio-targ-kollwitzplatz-berlin

sapunuri-handmade-kollwitzplatz-berlin

schokoladen-manufaktur-kollwitzplatz-berlin

targ-de-produse-bio-berlin

Summary
Ce găsim la un târg de produse bio în Kollwitzplatz
Article Name
Ce găsim la un târg de produse bio în Kollwitzplatz
Description
Despre târgul de produse bio din Kollwitzplatz Berlin
Author
Publisher Name
www.aromaverde.ro
Publisher Logo

Lasă un comentariu